Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mød fremtiden med AI på Ragnarock i Roskilde

Fremtiden er ikke lige om hjørnet - den er her allerede! Kom med til en spændende aften den 24. maj om AI/kunstig intelligens og dens betydning for vores faglige fremtid. 

AI-genereret mand

 

Det sker den 24. maj 2023 kl. 18:30 på Rockmuseet Ragnarock i Roskilde
Skynd dig at reservere aftenen i kalenderen – der er kun 30 pladser og det er først til mølle!

Det er ikke et spørgsmål om du og jeg kan blive snydt af tekst og billeder udarbejdet af en computer. Det er et spørgsmål om hvor ofte det sker, og om vi kan gennemskue hvad det er, og hvad det betyder for os.

Billederne til denne artikel er alle skabt med AI.

Øverst "en gammel slidt mand i sort/hvid med flag".

PROGRAM FOR AFTENEN

Aftenen indledes af Claus Scheuer-Larsen kl. 18:30

Han er Cand.Scient og master i multimedier. Lektor og ansvarlig for pædagogisk IT på Odense Tekniske Gymnasium, underviser i kommunikation og IT og mediefag.
Claus vil fortælle om et forsøg i hans undervisning med overskriften: Idégenerering i mediefag: skriv en film sammen med ChatGPT.

”En af de sværeste ting for mine elever i mediefag er at få idéer, når de skal lave en gyserfilm” siger Claus Scheuer-Larsen. 

Derfor vil han bl.a. vise os hvordan ChatGPT kan bruges som sparringspartner, og han vejleder ved at vise eksempler på små gyserfilm, der er skrevet sammen med ChatGPT.

Du kan selv prøve robotten her.

Kunstig intelligens/AI-teknologi er nu et af de mest debatterede emner her i 2023. Det påvirker os alle uanset om vi vil det eller ej. Hvor man tidligere baserede ens opfattelse af ’virkeligheden’ på tillid til de oplysninger man fik fra medier og magthavere, må vi nu erkende at tillid er ved at ændre sig til mistillid. Ikke mindst på det visuelle område, er der åbnet op for brugen af ’ikke-eksisterende’ mennesker og situationer. 

Derfor kommer Gert K. Nielsen fra emotion.dk og fortæller om brugen af AI til at skabe billeder og grafik mv. kl. ca. 19:45

Han er en erfaren foredragsholder og vil vise masser af eksempler på computerskabte ansigter og mennesker, der er så troværdige, at du ikke opdager, at det er fake. 

Se eksempler på denne side: this-person-doesnot-exist.com 

Billedet herunder er et billede af Kreds2-bestyrelsen skabt med AI.

Hvad med ophavsretten?

En af Dansk Journalistforbunds dygtige jurister runder aftenen af med et kort oplæg om den fremtidige ophavsret til AI-skabte værker. 

Findes der overhovedet rettigheder eller er det rent anarki, når vi taler AI-skabte artikler, billeder eller grafik?

Uanset hvor dine interesser i faget er, vil du ikke kunne se på hverken tekst, billeder eller grafik på samme måde igen efter denne aften!

Vi byder naturligvis på en vand, en øl og/eller en kop kaffe under mødet.

NB: Vil du deltage i caféens fællesspisning, er det for egen regning og med tilmelding direkte til Ragnarock.

Husk at tilmelde dig!

Tilmelding til mødet er absolut nødvendig. Der er kun 30 pladser og det er efter pricippet først til mølle.

Send en mail, og skriv  'AI på Ragnarock' i emnefeltet, til Kreds2iDJ@gmail.com inden den 10. maj. Oplys dit medemsnummer og mobilnummer.

Efter 10.maj vil vi tilbyde overskydende pladser til de andre kredse i DJ.

Kommentarer