Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kreds 2 Prisen for personlig beretning om kræftbehandling

Journalist Tine Fasmer Hansen, Sjællandske Medier, Ringsted, blev modtager af årets DJ Kreds 2 Prisen for sin personlige beretning om sit kræftbehandlingsforløb.

Journalist Tine Fasmer Hansen

 

Journalist Tine Fasmer Hansen, Sjællandske Medier, Ringsted-redaktionen, modtog tirsdag den 1. marts 2016 Dansk Journalistforbund Kreds 2-pris, som er en journalist-hæderspris, for sin artikelserie i Sjællandske Medier om sin egen brystkræft og behandling herfor i perioden fra december 2014 til juli 2015.

I motivationen blev Tine Fasmers mod og evner til dygtigt at skrive om kræftbehandlingen, så det var både nærværende, relevant og vedkommende, fremhævet.

– Det er vildt overvældende for mig, tusinde tak, sagde en glad Tine Fasmer, som var mødt op til DJ kreds 2-generalforsamlingen på restaurant Håndværkeren i Hersegade i Roskilde tirsdag eftermiddag.

– Det var lidt af et tilfælde, at det blev til denne artikelserie, men jeg kunne ikke lade være – og kræftpakkerne virker, kan jeg hilse og sige. Det var før jul, hvor jeg stod og skulle aflevere en artikel til julekataloget og skulle skrive om en overlevende kvinde fra holocaust, da jeg opdagede kræftknuden i mit bryst. Jeg besluttede mig for at skrive en personlig klumme og overbeviste en leder og min redaktør om det. Jeg er ikke den, der går ind for jeg-journalistik og synes, det kan være for meget og noget, journalister skal være varsom med. Men det var min eneste chance for at hæve blikket op i strålekanonen, fortalte Tine Fasmer, da hun havde fået overrakt prisen i form af et diplom, en buket blomster og en gavecheck.

– Det var mine årer, kemoen løb ned i, jeg stod i strålekanonen i 20 dage, jeg traf tilvalg og fravalg. Fx er der ingen, der fik at vide, hvad min mand hedder, hvilken kommune, jeg bor i, ligesom der var for private, for intime emner, jeg heller ikke ville skrive om. Klummerne blev opsat sammen med relevante nyheder, forklarede Tine Fasmer om det, der blev til en stribe artikler om et vellykket og veloverstået kræftbehandlingsforløb.

Hun fremhævede andre journalister, der i tv og bøger selv træder frem, bl.a. Erik Valeur i DRTV-serien om adoptivbørn “Erik og børnene fra spædstuen”, Roy Peter Clark om tarmkræft og Anders Legarth Schmidt i bloggen “Jeg løber” om sin datters død.

Kommentarer