Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Kredskino: A Storm Foretold

Se den omdiskuterede dokumentarfilm A Storm Foretold og mød instruktør Christoffer Guldbrandsen, som fortæller om tiden tilbragt med Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone frem mod stormløbet på Capitol Hill.

Hvornår

24. april 2023 17:00-19:15

Hvor

Empire Bio, Guldbergsgade 29 F, 2200 København N

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Arrangement

Med en stor, fed cigar i mundvigen, en drink i hånden, og en afgrundsdyb foragt for sine politiske modstandere er Roger Stone den fødte rådgiver for Donald Trump. Stone er republikansk kongemager med en track-record, der rækker tilbage til præsident Richard Nixon, som han har tatoveret på sin ryg. Med unik adgang har Christoffer Guldbrandsen skabt en film helt inde fra magtens centrum i de sidste måneder af Trump-administrationen, der kulminerede med stormen på Kongressen. Guldbrandsen står midt i stormens øje, da Trump-tilhængerne rykker ind i Washington, og han er til stede, da Roger Stone, der var hjernen bag ‘Stop the steal’-kampagnen, må flygte fra sin hotelsuite i Washington, da kampagnen kulminerer i stormløbet. 

‘A Storm Foretold’ er historien om, hvordan et etableret politisk parti forvandledes til en antidemokratisk bevægelse, hvordan retoriske udtalelser bliver til vold, og hvorfor stormen på Kongressen blev den uundgåelige afslutning på Trumps præsidentskab.

Efter filmen vil Christoffer Guldbrandsen vil være til stede og der vil uden tvivl være meget at spørge om. Allerede inden færdiggørelse var A Storm Foretold genstand for stor diskussion. Bl.a. førte filmen næsten til at Guldbrandsen blev sagsøgt for store millionbeløb. Ligeledes røg Guldbrandsen pga. optagelserne til afhøring af den komité i Washington, D.C., der undersøgte stormløbet på Kongressen. Hvordan det er lykkedes Christoffer Guldbrandsen at blive inviteret ind som flue på væggen i hos Trump-rådgiveren er svært at forstå. Det skræmmende nære portræt af Stone, Stop-the-steal kampagnen og en del af det republikanske partis kampagnemaskine giver uden tvivl grobund for mange spørgsmål.

Denne kredskino er for medlemmer af Kreds 1. Det er gratis. Dog betales no-show-fee på kr. 100 ved afbud efter den 20. april.