Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Kredskino - The Lost Leonardo

The Lost Leonardo er historien bag Salvator Mundi - verdens hidtil dyreste maleri solgt til 450 millioner dollars.

Hvornår

07. februar 2022 16:45-18:55

Hvor

Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Arrangement

Maleriet bliver købt for 1175 dollars på et skummelt auktionshus i New Orleans, hvor restauratorerne opdager smukt udførte Renæssance-prægede penselstrøg under det tykke lag maling fra en billige restaurering. Fra det øjeblik bliver Salvator Mundis skæbne dømt til at være bestemt af en umættelig søgen på berømmelse, penge og magt. Samtidig med at prisen på maleriet stiger eksponentielt, bliver spørgsmålene om billedets autencitet kun mere presserende: Er billedet virkelig malet af Leonardo da Vinci?

Maleriets rejse rundt i verden optrævler gradvist skjulte agendaer blandt verdens rigeste mennesker og hos verdens mest magtfulde kunstinstitutioner. Denne rejse kæder The Lost Leonardo sammen og afslører derved, hvordan menneskers interesserer i Salvator Mundi er styret af en trang til altoverskyggende magt i så høj grad, at den faktiske sandhed bliver af sekundær karakter.

Filmen er blevet til i et tæt internationalt samarbejde mellem filmfolk, journalister og manuskriptforfattere, og er instrueret af den prisvindende instruktør Andreas Koefoed. 

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1.