Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Kredskino: The Killing of a Journalist

Da en ung undersøgende journalist og hans forlovede bliver brutalt myrdet i deres hjem i Slovakiet, sætter hændelsen gang i de største protester i landet, siden kommunismens fald. Historien tager en uventet drejning, da kolleger til den dræbte journalist modtager en sagsmappe fra en hemmelig kilde. Sagsmappen indeholder computere og mobiltelefoner med krypteret kommunikation tilhørende lejemordernes formodede overhoved: En kontroversiel forretningsmand, der er tæt knyttet til landets regeringsparti.

Hvornår

05. december 2022 16:45-19:10

Hvor

Vester Vov Vov, Absalonsgade 5, 1658 København V

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Arrangement

Da journalisterne får dekrypteret beskederne, går det op for dem, at oligarker har korrumperet de øverste lag af både politi, retsvæsen og det politiske system. Landet er i mafiaens hænder, og et opgør truer i horisonten.

Se filmtrailer her.

Efter filmen får Kreds 1 besøg af filmens producer Signe Byrge Sørensen og vi har journalist og instruktør, Matt Sarnecki med på link fra Rumænien. De vil fortælle mere om arbejdet med filmen og efterforskningen i sagen. Vi kommer bl.a. til at høre om samarbejdet om at komme igennem den store sagsmappe, som kort inden valget i Slovakiet i 2019, blev indleveret fra en kilde hos politiet, grundet dennes bekymring for materialets forsvinden.

The killing of a Journalist turnerer lige nu filmfestivaler verden over og har bl.a. vundet Truth Dox Award, ved DokuFest i Kosovo og Checkpoint som er menneskerettigheds-prisen ved Bergen International Film Festival 2022. Filmen får sin danske premiere til foråret 2023.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis. Der betales no-show-fee ved afbud efter tirsdag den 29. november på kr. 100.