Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Kredskino: De Umyndige

Lukket filmvisning med instruktør Mette Korsgaard og advokat Vibeke Borberg

Hvornår

07. februar 2023 16:50-18:40

Hvor

Vester Vov Vov Biograf, Absalonsgade 5, 1658 København V

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Arrangement

’De umyndige’ er fortællingen om børn og unge, der søger hjælp og husly på Danmarks eneste krisecenter for børn under 18 år. Mange er hjemløse, nogle fortæller, at de er flygtet fra vold i hjemmet eller andre svigt og uholdbare situationer. De beder om hjælp til at komme væk og ønsker mere end noget andet et trygt sted at bo. Fælles for dem er, at de ikke føler sig hørt af myndighederne. I Joannahuset kommer der hver anden dag en ny ung. Stifteren af krisecenteret, Jette Wilhelmsen, og hendes personale tager imod de unge, giver dem husly og støtter dem i at komme i dialog med myndighederne og sørger for, at de bliver hjulpet i forhold til egne rettigheder. 

Med filmen følger en anden vigtigt debat om børns ytringsfrihed i de danske medier. I årevis har de presseetiske regler krævet, at børn skal have tilladelse fra deres forældre, hvis de skal udtale sig til pressen. Men det er imod bl.a. FN’s Børnekonvention og som advokat Vibeke Borberg understreger i notat udarbejdet i forbindelse med filmen er det ligeledes imod ytringsfriheden ifølge både grundlovens § 77 og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. (Vibeke Borberg som er ph.d. i retsvidenskab med speciale i informationsret, medieret og presseetik deltager i en snak efter filmen).

Efter visningen af filmen har vi inviteret Mette Korsgaard og advokat Vibeke Borberg til en snak om de presseetiske overvejelser med særlig fokus på unges deltagelse uden forældremyndighedsindehavers samtykke. Ved samme lejlighed vil vi se på den presseetiske køreplan og notat som er blevet udarbejdet for filmens producent i forbindelse med produktionen.