Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Hvordan ser der ud Øst for paradis? Ulla Terkelsen viser vej

Ulla Terkelsen kalder sig selv for ”verdens ældste tv-journalist”. Hun er uden tvivl også en af de mest elskede og respekterede. I en menneskealder har den nu 76-årige udenrigskorrespondent rapporteret om små og store begivenheder fra alverdens brændpunkter.

Hvornår

30. marts 2022 17:30-19:30

Hvor

Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K

Type

Gå-hjem-møde

Den mest skelsættende begivenhed i hendes levetid har været Jerntæppets fald, da millioner kom ud af Sovjetimperiets fængsel, og Europa fik lov til at vokse sammen. De østeuropæiske folk har både før og efter kommunismens sammenbrud haft en særlig plads i hendes hjerte. 

Ulla Terkelsen var blot 19 år, da hun flyttede til den polske hovedstad, Warszawa, og knyttede livslange venskaber, og hun har siden 1960’erne utallige gange besøgt lande som Polen, Ungarn og Østtyskland. 

Østeuropæerne anses af mange for at være smalsporede nationalister, men det er en fordomsfuld og historieløs vurdering, mener Ulla Terkelsen. Hun holder på mange måder med dem. Og hun holder af dem. 

I hendes seneste bog - Øst for paradis - tager hun os med til Europas baggård, til landene øst for paradis, hvor hadet, sorgen og tårerne kun delvist bliver holdt tilbage af moderne traktater med NATO og EU. 

Om forfatteren: Ulla Terkelsen (f. 1944) er journalist og forfatter til en række bøger, heriblandt erindringsbogen Vi kan sove i flyvemaskinen, som har solgt i mere end 100.000 eksemplarer. Hun er uddannet på Demokraten i Aarhus, efterfulgt af ansættelser som både reporter og chef på DR og siden TV 2, hvor hun i mange år har været udenrigskorrespondent. Ulla Terkelsen har med periodevise afbrydelser levet og arbejdet uden for Danmark siden 1963. I dag er hun bosat i Cannes i Frankrig. 

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1.