Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Fra ide til oplæg – hvordan skriver man dramatik?

Alting gemmer på en historie. Alt kan blive til en historie. Både inden for journalistik og inden for drama.

Hvornår

11. maj 2023 17:00-19:00

Hvor

Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Gå-hjem-møde

Men hvis man har en ide, hvordan udfolder man den så til et oplæg, der skal danne grobund for et dramatisk værk? Hvordan skaber man medrivende plotlinjer, nuancerede karakterer og fascinerende miljøer, som understøtter og perspektiverer den historie, man vil fortælle? Hvordan ved man, om ens ide egner sig bedst til teater, tv-serie eller spillefilm? Og hvordan får man lavet et ideoplæg, der fanger producentens interesse?
Kom og få fif og ideer fra en efterspurgt manuskriptforfatter, Andreas Garfield, hvis du drømmer om at gå nye veje som journalist.

Profil:
Andreas Garfield er født i 1976 og uddannet fra Dramatikeruddannelsen ved Århus Teater 2007. Samme år fik han Reumerts Talentpris for krigsdramaet HJEM KÆRE HJEM. Han har lige siden skrevet dramaer, komedier og børne- og ungdomsforestillinger til en række af danske og udenlandske teatre. I 2015 blev han Reumert-nomineret som årets dramatiker. Samme år modtog han Kjeld-Abell-prisen fra Det Danske Akademi. Udenfor Danmark har hans stykker været opført i bl.a. Sverige, Norge og Canada. Han er især kendt for sine psykologiske dramaer med en naturalistisk dialog.

OBS: Andreas Garfield var også på besøg i efteråret 2022 til en times morgenarrangement, men flere medlemmer opfodrede os til at give ham mere tid, hvilket han så får nu. Så med forbehold for gentagelser. 

Dette fyraftensmøde er for medlemmer af Kreds 1. Det er gratis. Dog betales no-show-fee på kr. 100 ved afbud efter den 8. maj 2023. Derfor skal du oplyse kontooplysninger ved tilmelding.

Kreds 1 byder på en sandwich og en forfriskning i forbindelse med arrangementet.