Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Drink & Debat: Bag om minksagen med Jacob Friberg

Hvordan afdækker man regeringstoppens og ledende embedsmænds ageren i forbindelse med ordren om, at alle mink i Danmark skal aflives?

Hvornår

28. januar 2022 17:00-18:00

Hvor

Kunstforeningen, Gammel Strand 48 i København K.

Type

Gå-hjem-møde

Journalist og chef for gravergruppen på B.T Jacob Friberg har netop vundet prisen for Årets Victor, der uddeles af Ekstra Bladet, og er nomineret til Cavlingprisen 2021 for sit indædte og vedholdende arbejde og afdækning af SMS- og minkskandalen. 

Slettede sms’er
Ved hjælp af indsigt i en række fortrolige mails har Jacob afsløret, at Statsministeriet var involveret i, hvordan Fødevareministeriet skulle håndtere sagen, da det stod klart, at der ikke var lovhjemmel til minkaflivningen. 

Gennem aktindsigter og klager til både Statsministeriet og ombudsmanden fastholdt Jacob Friberg presset for at få adgang til sms-beskeder mellem nogle af sagens hovedpersoner og var dermed med til at blotlægge, at både statsministerens og ledende embedsmænds sms’er var blevet slettet. 

Kom og hør, hvordan Jacob fik færden, bevarede troen og fokus på at komme til bunds i sagen, trods gentagne afvisninger og trækken tiden ud. 

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1.