Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kravlingprisvinder Jacob Grandt: Vær din egen inspiration og motivation - så er Kravlingprisen inden for rækkevidde

I anledning af Kravlingprisens 20-års jubilæum skruer vi tiden tilbage og stiller skarpt på nogle af de tidligere års vindere. Hvad har de lavet siden, de vandt en Kravlingpris? Hvad brugte de de 10.000 kr. i præmiepenge på? Og hvad ville de ønske, de havde sagt i deres takketale?

Herunder kan du blive klogere på Kravlingprisvinder Jacob Grandt, som vandt Kravlingprisen for Design sammen med Christian Skjøtt og Alexander Keblow Kofoed i 2019.

Kravlingprisvindere for Design 2019 - Jacob Grandt, Christian Skjøtt og Alexander Keblow Kofoed - Privat

Privat Vindere af Kravlingprisen for Design 2019
Fra venstre: Jacob Grandt, Christian Skjøtt og Alexander Keblow Kofoed

Tekst: Ditte Nebeling Jensen
 

Vil du introducere dig selv: Hvad er dit navn, og hvornår vandt du Kravlingprisen?
 

“Mit navn er Jacob Grandt, og jeg vandt Kravlingprisen for Design sammen med mine gode venner og klassekammerater Alexander Kofoed og Christian Skjøtt.”

Hvilken pris vandt du og med hvad?
 

“Vi vandt i designkategorien med en visuel identitet for et papirsugerørsbrand, vi havde lavet, der hedder St. Raws (pun very much intended).”

Hvad har du arbejdet med, siden du vandt Kravlingprisen?
 

"Kort efter Kravlingprisen blev jeg færdig med min BA i Kreativ Kommunikation og flyttede til London, hvor jeg arbejder som Kreativ/Art Director på et reklamebureau, der hedder Adam&EveDDB."

Hvilke tanker gik gennem hovedet på dig, da dit navn blev råbt op?


“Min første tanke var “YEEEES!”. Men inden jeg nåede at rejse mig, tænkte jeg “fuck, fuck, fuck! Jeg har ikke forberedt noget at sige! Hvorfor har jeg ikke forberedt noget?!”

Hvordan husker du aftenen, hvor du modtog Kravlingprisen?
 

“Amen! Halleluja! Jada spillede, jeg modtog en pris for en anden og vandt en selv. Jeg kan ikke huske, om jeg lavede ormen på floor senere, men jeg var flyvende! Alle aftener hvor man modtager 10.000 kr. på en gigantisk Android-telefon-check bliver sorteret hen i den del af hjernen for specielle øjeblikke. Eneste minus var, at Alexander og Christian ikke var der!”

Hvad brugte du de 10.000 kr. i præmie på?
 

“Baren tog ikke imod gigantiske pap-checks, så jeg var tvunget til at tage dem med hjem og bruge dem på noget mere fornuftigt. Som fx bidrag til et indskud til en lejlighed i London.”

Har Kravlingprisen hjulpet dig i dit studie/karriere efterfølgende? 
 

“Jeg startede på mit drømmejob i London kort efter. Jeg skal ikke kunne sige om Kravlingprisen var tungen på vægtskålen. Men den er rimelig tung!”

Det ville jeg ønske, jeg havde sagt i min takketale…
 

“Hvis I kan lægge et link ind til Matthew Mcconaugheys takketale, da han vandt en Oscar i 2014, har I ordret, hvad jeg ville ønske jeg havde sagt. Alternativt ville jeg måske gerne have takket juryen lidt mere og rost de projekter, som var nomineret sammen med os. Og så bandet lidt. Måske sunget min tale.”

Hvilke råd har du til andre, som drømmer om at vinde en Kravlingpris?
 

“Med “kun” en Kravlingpris i bæltet, vil jeg som læser af det her tage let på mine ekspertråd... Meeeen forhåbentlig kan du bruge min spæde erfaring til noget?
For mig er handling det vigtigste! Du kan være din egen inspiration og motivation! Hvis du glemmer Kravlingprisen, famen, æren og de 10.000 kr. et øjeblik og sætter din succes-matrix efter “bare” at gøre noget – så er det lige meget om du fejler eller vinder, så er du allerede sikret succes ved at lave noget. Alene ved at starte på dit projekt.
Og når du er din egen inspiration og motivation, så er Kravlingprisen inden for rækkevidde uanset hvilken kategori, du sender ind i.”

Kommentarer