Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Krænkelse af ophavsrettigheder

Af og til sker det desværre også, at der er nogen, som af den ene eller anden årsag kommer til at krænke ophavsrettighederne til værker skabt af DJ's medlemmer. Mange DJ-medlemmer oplever derfor på et eller andet tidspunkt i deres arbejdsliv, at deres ophavsret bliver krænket.

Krænket eller ej?

I mange tilfælde er du slet ikke i tvivl om, hvorvidt dine rettigheder er blevet krænket. Du er typisk ikke i tvivl, hvis:

  • en organisation har taget en af dine artikler og lagt den på sin hjemmeside uden at spørge dig,
  • en avis har kopieret et billede fra din hjemmeside og brugt det i en udgivelse,
  • et magasin har genbrugt en af dine bladtegninger, som du har solgt til en avis, eller
  • en tv-station har citeret fra en af dine tv-programmer, men ikke krediteret dig.

Er du tvivl om, hvorvidt dine ophavsrettigheder er blevet krænket, kan du se, om du kan finde svaret i DJ's spørgsmål og svar om brug af andres værker. Er du stadig i tvivl, kan du kontakte DJ.

Hjælp fra DJ

En sag om krænkelse af ophavsrettigheder har mange faser. DJ kan hjælpe dig i alle faserne. Det gælder lige fra spørgsmålet om, hvorvidt der er sket en krænkelse, til inddrivelse af et pådømt beløb i en retssag om spørgsmålet.

I DJ's trin-for-trin-guide i ophavsretssager kan du se, hvad du kan gøre, og hvordan DJ kan hjælpe, hvis dine ophavsrettigheder er blevet krænket.

Fandt du den information du søgte
Tilføj email hvis du ønsker svar retur.

Jonathan Bjerg Møller

FÅ HJÆLP I OPHAVSRETSSAGER

Er dine ophavsrettigheder blevet krænket, kan DJ hjælpe dig. Du kan dog også klare dig selv et langt stykke med vores trin-for-trin-guide.

OVERDRAGELSE AF OPHAVSRET

DJ har skrevet en række tekstforslag, du kan bruge, hvis du skal overdrage dine rettigheder på henholdsvis redaktionelt arbejde, TV-produktion og kommunikation.

Jamal Christensen // Montgomery

OPHAVSRET PÅ SOCIALE MEDIER

Hvordan undgår du at overtræde ophavsretsloven, når du er på sociale medier? Få gode råd fra DJ.