Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kontrakt

Ansat på kontrakt

 

Du bruger en tredjedel af dit liv på dit arbejde. Men det er ved ansættelsen, du har mulighed for at få indflydelse på, hvilke arbejdsforhold du kommer til at arbejde under de næste mange uger, måneder, år.

Du får aldrig igen en så gunstig forhandlingssituation som ved selve ansættelsen. Har du først skrevet under på kontrakten og dermed accepteret ansættelsesvilkårene og lønnen, er det meget sværere at få væsentlige forbedringer senere.

Så sæt dig ordentligt ind i, hvad du har krav på eller har mulighed for at få – før det er for sent! Lav din research i tide og kontakt tillidsrepræsentanten eller forbundet, før du går til den endelige kontraktforhandling.

Kontraktforhandling

Regel nr. 1. før ansættelsen:

Kontakt DJ eller en evt. Tillidsrepræsentant og forhør dig om stillingen og forventelige løn- og arbejdsforhold. Hvis du først har skrevet under – og evt. er blevet snydt – kan det være for sent! Du skal vide, om der er en overenskomst på arbejdspladsen, så du ved, om du skal forhandle alle ansættelsesvilkårene eller ”kun” det personlige tillæg.

Tillidsrepræsentanten har normalt ret til at få en kopi af kontrakten, men det sker først efter, skaden måske er sket. Det er nemmere at få tillidsrepræsentantens hjælp til at få rettet fejl, mangler og misforståelser, før kontrakten er underskrevet.

Du kan se alle DJs overenskomster og tillidsfolk

Læs mere om Løn og lønforhandling her

Jakob Carlsen

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.

RÅDGIVNING

Jakob Nielsen

KONTAKT DJ

Vi står klar til at hjælpe dig. Vi har åbent på hverdage kl. 9.00 - 16.00. Vi besvarer din henvendelse, så hurtigt vi kan på hverdage.

Tlf.: 3342 8000
Email: dj@journalistforbundet.dk