Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kontrakt

Du skal huske at sikre dig den bedst mulige ansættelseskontrakt - før det er for sent!

Det er ofte ved ansættelsen, du har mulighed for at få indflydelse på, hvilke arbejdsforhold du kommer til at arbejde under de næste mange uger, måneder, år.

Du får aldrig igen en så gunstig forhandlingssituation som ved selve ansættelsen. Har du først skrevet under på kontrakten og dermed accepteret ansættelsesvilkårene og lønnen, er det meget sværere at få væsentlige forbedringer senere.

Med vores ekspertise i ryggen klæder vi dig på til, hvad du har krav på eller har mulighed for at få i din ansættelseskontrakt.

jfjfj

Kontraktforhandling

Regel nr. 1. før ansættelsen:

Kontakt DJ eller en evt. tillidsrepræsentant og forhør dig om stillingen og forventelige løn- og arbejdsforhold, inden du skriver under. Når du først har skrevet under på din kontrakt, er det svært at ændre på dine vilkår. Du skal vide, om der er en overenskomst på arbejdspladsen, så du ved, om du skal forhandle alle ansættelsesvilkårene eller ”kun” det personlige tillæg.

Tillidsrepræsentanten har normalt ret til at få en kopi af kontrakten, men det sker først efter, du har skrevet under. Det er derfor nemmere at få tillidsrepræsentantens hjælp til at få rettet fejl, mangler og misforståelser, før kontrakten er underskrevet.

 

Jakob Carlsen

Baggrund

DJ

Tjekliste til din forlagskontrakt

Skal du til at skrive en bog, kan DJ hjælpe med at tjekke din forlagskontrakt

Jakob Carlsen

Jakob Carlsen

TIPS

Lav din research i tide og kontakt DJ eller tillidsrepræsentanten, før du går til den endelige kontraktforhandling.

Degnbol

Rasmus Degnbol

FÅ TJEKKET DIN KONTRAKT

Få DJ til at tjekke din kontrakt igennem, når du får nyt job eller ny stilling.