Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kandidat til HB: Lotte Dahlmann

Lotte Dahlmann

Privat

Kort om Lotte Dahlmann

  • Ansat i Sundheds- og Ældreministeriet
  • Uddannet som journalist på DMJX 1993
  • Beskæftiget mig med presse- og ytringsfrihed i International Media Support (2005-11) 
  • Medlem af DJ’s hovedbestyrelsen 2011-13 – og bla. medlem af mediepolitisk udvalg
  • Bosat i Storkøbenhavn

Jeg stiller mig til rådighed, fordi jeg tror på, at hvis man ønsker forandring, så må man selv være villig til at påtage sig en del af ansvaret.

De seneste måneders beslutninger i DJ’s hovedbestyrelsen om forhold i driften af DJ har været et uskønt forløb. Og den interne uro, som i virkeligheden har varet i nogle år med #metoo-skandalen, fusionsplanerne og splittelsen mellem journalister og kommunikatører, vidner om et forbund i krise.

Analysen fra den afgående direktør, Elisabeth Geday, bestyrker det indtryk, og det giver stof til eftertanke - og kalder på handling. Jeg har ingen grund til at betvivle analysens konklusioner, og jeg mener ikke, at en ansvarlig hovedbestyrelse kan fortsætte uden at tage stilling til, hvad analysens konklusioner skal føre til i DJ. 

Diskussionen om, hvorvidt journalister og kommunikationsfolk kan være i samme forbund, bør også finde en ende nu. Der er efter min mening tale om en falsk modsætning. Jeg er selv uddannet journalist og har arbejdet i medierne i flere år.

I dag arbejder jeg som kommunikatør, men det gør mig da ikke mindre optaget af at sikre en fri og uafhængig presse, at støtte kravet om at revidere offentlighedsloven og at bekæmpe falske nyheder, som i den grad undergraver mediernes arbejde og truer vores demokrati. Tværtimod! Det har aldrig været vigtigere, at DJ blander sig i medieudviklingen.

Netop derfor er det så bekymrende, at krisen i DJ har suget så meget tid, opmærksomhed og handlekraft til sig at det går ud over andre væsentlige emner Jeg er fx stærkt bekymret over DJ’s fravær i den offentlige debat og i de politiske diskussioner om medielandskabet. Vores stemme kan kvalificere debatten – ja, det er faktisk vores fremtid, de taler om derude, og derfor skal DJ selvfølgelig deltage aktivt, engageret og insisterende.

Jeg har arbejdet med presse- og mediefrihed ude i verden i International Media Support, og jeg savner i den grad, at mit forbund indtager en ledende rolle i kampen for en fortsat uafhængig presse herhjemme. Det vil jeg gerne bidrage til at ændre i hovedbestyrelsen. 

Jeg vil også arbejde for at DJ fortsætter arbejdet for at sikre ordentlige løn- og arbejdsforhold for overenskomstansatte, freelancere og privatansatte, og at DJ fortsat presser på for en politisk løsning for kombinatører. DJ arbejder hver dag for at skabe gode resultater for medlemmerne, og det arbejde skal vi sørge for kan fortsætte - sideløbende med, at vi løser de organisatoriske udfordringer. Der er mere, der samler end skiller os!

Jeg svarer gerne på spørgsmål om mit kandidatur. Skriv til: Lotte.dahlmann747@gmail.com
 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk