Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kandidat til HB: Johnny Frederiksen

Johnny Frederiksen

Johnny Frederiksen

Kære kolleger,

De visuelle fag har aldrig før været under så voldsomt angreb, som de er lige nu.
Derfor skal fotografer, billedredaktører og videojournalister stadigvæk være stærkt repræsenteret i hovedbestyrelsen. 

Og det bliver de med mig på én af bestyrelsesposterne. 

Ikke nok med det, så vil jeg fortsat være repræsentant for alle medlemmer af Dansk Journalistforbund. 

I mine knap 25 år som medlem af forbundet, har jeg prøvet lidt af hvert. Jeg har været freelancer og fastansat af flere omgange. Jeg har lavet alt fra tabloidavis til politisk kommunikation, jeg har fotograferet, redigeret, lavet video og skrevet.

I øjeblikket er jeg fastansat i et produktionsfirma der har overenskomst med Dansk Journalistforbund, det har de bl.a. fordi jeg var insisterende ved ansættelsen.

En af mine mærkesager er nemlig aftaler og overenskomster for alle medlemmer af DJ, selv om det desværre ikke er muligt at få opfyldt den drøm, så er det vigtigt for mig at vi kæmper for de bedst opnåelige vilkår. Det er også derfor jeg håber at kunne fortsætte mit faglige arbejde i overenskomst- og arbejdsmarkedsudvalget.

En anden mærkesag er mediepolitik, hvor vilkårene for at lave dybdegående journalistik, er blevet besværliggjort bl.a. efter vedtagelsen af offentlighedsloven. Den øget masseovervågning og logning af borgerne, har også besværliggjort pressens muligheder for at beskytte kilder, det skal der kæmpes hårdt imod politisk, fra etik og mediepolitisk udvalg, men selvfølgelig også fra hovedbestyrelsen.

Den 24. november, bliver en historisk dag for Dansk Journalistforbund, for en gammel bestemmelse om ekstraordinært delegeretmøde, skal bruges for første gang. Det er ægte demokrati.

Da jeg blev valgt ind i hovedbestyrelsen d. 29. april, havde jeg ingen anelse om hvad der ville ramme os hen over sommeren. Hele tre sager der var mærket med ”fortroligt”, fordi der var tale om personalesager, skulle besluttes af en hovedbestyrelse med hele seks nye medlemmer.

Jeg har altid stået for åbenhed og åbenmundhed, noget der har givet lidt knubs undervejs, men noget, der har været nødvendigt for at kæmpe den sag jeg tror på. Tit har jeg stået i første linje, for at sige det som kollegerne var mere tilbageholdne med, det gør man bedst, hvis man har mandatet til det.

Derfor genopstiller jeg til hovedbestyrelsen på søndag. Og håber på at kunne få fornyet mit mandat, så jeg kan komme videre med det faglige arbejde jeg allerede har startet, og være med til at udvikle vores forbund til en fremtid under voldsom forandring.

De bedste hilsner fra
Johnny

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk