Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kandidat til HB: Anders Stoffer

Anders Stoffer

Jakob Boserup

Om Anders Stoffer

  • 46 år
  • Uddannet journalist i 2003
  • Har arbejdet på Ekstra Bladet som journalist og redigerende siden 2004 – mest på sporten 
  • Har været tillidsrepræsentant fra 2013 til 2018 og stedfortrædende TR i et år inden
  • Medlem af Hovedbestyrelsen, og medlem af Forretningsudvalget, Freelance- og selvstændigeudvalget og Uddannelses- og kompetenceudvalget

Danmark har brug for en ny konkurrencelovgivning – og det skal DJ sammen med andre organisationer sørge for.

Det er lykkedes for Ritzau Scanpix at sikre sig et monopollignende marked for bureau-billeder i Danmark – uden at Konkurrencestyrelsen har grebet ind. 

De to forhenværende kamphaner på markedet Polfoto og Scanpix er smeltet sammen – og der reelt ingen konkurrenter på markedet for stillbilleder i Danmark. Det er uforståeligt, at det er lovligt.

Til sammenligning sagde Konkurrencestyrelsen nej til JP/POL’s ønske om at købe Børsen på trods af, at der åbenlyst er konkurrence fra andre erhvervsmedier. Facebook og Google, som er de reelle konkurrenter til de danske mediers annoncesalg, var slet ikke inde i overvejelserne.

Giganterne udhuler i den grad medierne i Danmark, der år for år bløder medarbejdere.

Mange af de fyrede medarbejdere bliver bedt om at oprette selskaber og stadig levere journalistiske produkter til medierne. På den måde sparer virksomhederne de sociale udgifter – og kan opsige samarbejder uden eller med kort varsel.

Med samme konkurrencelov i hænderne tordner arbejdsgiverne mod DJ: ’I må ikke repræsentere enkeltmandsvirksomheder i forhandlinger… så er det karteldannelse’. Derved har billedmastodonten lettere spil, når leverandørerne – vores medlemmer - skal bankes ned i løn og vilkår.

Det er jo ravruskende forkert, at en lovgivning, der skal sikre at kæmpe koncerner ikke får monopol i Danmark, bliver brugt mod lønmodtagerlignende foretagender.

Her skal DJ overbevise politikkerne på Christiansborg om, at loven skal laves om. For i et DJ med færre og færre på overenskomster skal der tænkes nye veje, så vi sikrer en ordentlig fremtid for freelance- og selvstændige – til gavn for alle i DJ.

Det vil jeg arbejde for. 

Jeg vil også fortsætte mit arbejde i Forretningsudvalget med at give Hovedbestyrelsen nye og bedre værktøjer til økonomistyrring. Det er der i den grad brug for i en fagforening, der har udsigt til underskud flere år frem.

Siden delegeretmødet har vi taget skridt i bedre budgetopfølgning – budgetterne indeholder nu et estimeret skøn for året – og vi har fået synliggjort lønudgifterne til de største af DJ’s arrangementer.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk