Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kandidat til HB 2021-2023: Rane von Benzon

Rane von Benzon

Sebastian Stokkebo Sørensen

Lidt om mig:

Jeg hedder Rane von Benzon, er 28 år og bor i Aarhus.

Jeg er formand i Danske Mediestuderende, hvor jeg også har været næstformand. Jeg har desuden været formand og bestyrelsesmedlem i Kredsen af Journaliststuderende Odense og har i alt været fagligt aktiv i 3,5 år.

Jeg er studerende på cand.public-uddannelsen på Syddansk Universitet og arbejder som freelancer for Jyllands-Posten.

Jeg hedder Rane von Benzon og er kandidat til hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund. Du skal stemme på mig ved delegeretmødet den 25. april, fordi jeg blandt andet vil kæmpe for:

- At flere, særligt studerende, melder sig ind i Dansk Journalistforbund

- At styrke samarbejdet på tværs af specialgrupper

- At sikre en bedre overgang fra studerende til professionel

Vi er en niche, og det skal vi vise

Vi oplever desværre, at færre og færre ønsker at være medlem af en fagforening, og det gælder også i Dansk Journalistforbund. Den tendens vil jeg kæmpe for at vende.

Det er særligt, når vores kommende kollegaer starter på deres uddannelser, at vi skal sørge for, at de får et godt forhold til Dansk Journalistforbund. De studerende er vores vigtigste kilde til nye medlemmer, men det er desværre også den gruppe, vi oplever, bliver sværere og sværere at organisere.

Vi skal blandt andet sikre, at de får et godt forhold ved at vise, at vi er den bedste fagforening for folk, der arbejder med kommunikation og journalistik – både i de tilbud vi har, såvel som i de kampe vi tager.

Vi skal have det ekstra, som andre fagforeningerne ikke kan tilbyde, fordi det er os, som kender vores brancher bedst.

Uddannelse og sparring skal styrke vores tillidsvalgte

Den nuværende hovedbestyrelse har startet et arbejde med organisering, som det er evigt vigtigt, at den nye hovedbestyrelse fortsætter med.

Det handler blandt andet om, at forbundskontoret arbejder aktivt med at facilitere den viden og de ressourcer, som hober sig op i specialforeningerne, så vi bliver bedre til at lære fra hinanden.

Det kan for eksempel være mentorordninger, når der kommer nye formandskaber til, og en ny bestyrelsesuddannelse, som kan være med til at sikre, at vores tillidsvalgte får nye værktøjer, som de kan bruge til at arbejde målrettet med egne projekter.

En bedre overgang fra studerende til professionel

Derudover vil jeg arbejde for at lave karrieredage på de forskellige uddannelser, så vores nyuddannede medlemmer bliver klædt bedst på til det arbejdsmarked, der venter dem. Dagen skal introducere dem til de forskellige specialgrupper, så de får en fornemmelse af, hvad for eksempel Freelancerne og DJ Kommunikation kan hjælpe dem med. Derudover skal dagen indeholde kurser, som klæder de nyuddannede godt på til at søge arbejde eller starte som freelancer.

Desuden vil jeg holde nøje øje med, hvordan det går med implementeringen af den nye praktikantaftale, da den er vores bedste våben for at sikre at praktiktiden giver en solid læring i trygge omgivelser, ligesom jeg også vil gøre mit for at sikre, at vores branche gennemgår en nødvendig kulturændring. Vi skal ikke stå i en ny Me Too-bølge i 2023.

Hvis du har spørgsmål til overstående eller mine øvrige holdninger, er du mere end velkommen til at kontakte mig: rane@hotmail.dk eller 24413952.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk