Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kandidat til HB 2021-2023: Palle Jensen

Palle Jensen

Jonas Ahlstrøm

47 år

Uddannet fra DJH i 2001

CV

2001: DR i Aarhus, Rene Ord for Pengene

2003-2011: Nordjyske Medier

2011-2013: DR Østjylland

2013-nu: TV 2 Danmark, Kvægtorvet

Valgt til hovedtillidsrepræsentant på Kvægtorvet i 2015

 

Bor i Brabrand sammen med Louise

Far til Marius på 14 og bonusfar til Sophia på 20

Fritiden bruger jeg på at spille musik, køre motorcykel og på at holde mig i nogenlunde fysisk form

Efter to hæsblæsende og alt i alt gennemmærkværdige år, stiller jeg op igen i håbet om, at DJ's hovedbestyrelse i den kommende tid kan få tid og overskud til også at udvikle på et forbund, som i det store hele fungerer godt, men hvor der også er plads til forbedring.

Styrkelse af overenskomsterne

Overenskomsterne er under pres. Antallet af lønmodtager-freelancere presser robustheden af overenskomsterne på de store journalistiske arbejdspladser. På TV 2 betyder det reelt, at en stor del af kollegerne ikke er beskyttet af en overenskomst. Generelt betyder det stigende antal freelancere en mindre tryghed på arbejdspladsen. Alt for mange af vores kolleger er ikke sikret et bundniveau på deres indtjening fra måned til måned. Vi skal kæmpe for bedre forhold for lønmodtager-freelancerne, og vi skal kæmpe mod, at stadigt flere faste jobs konverteres til løse ansættelser, så arbejdsgiverne kan tørre de sociale forpligtelser af på resten af samfundet.

Grundlønningerne skal op. Arbejdet for at forbedre startlønnen er i gang, men den kamp skal fortsættes, og det bakker jeg fuldt op om. Jeg mener, den eneste vej at gå, er at få grundlønnen op, og der mener jeg, at de unge har krav på udstrakt solidaritet fra os andre.

Lovgivning i vejen

Mange af de kampe, vi skal føre for at forbedre forholdene for DJ's medlemmer, handler om lovgivning.

Freelancerne skal have lov til at organisere sig lønmæssigt. Politikerne må erkende, at mange freelancere er enkeltmandsfirmaer, som i høj grad bliver brugt til at spare større virksomheder for sociale forpligtelser og lønudgifter i perioder med mindre at lave. Det er en situation, der skal håndteres.

Konkurrencelovgivningen står lige nu i vejen for, at enkeltmandsvirksomheder kan organisere sig, på en måde der minder om fagforeninger. Frygten for at blive dømt for karteldannelse skal ud af det, som reelt er en ægte arbejdskamp for bedre løn- og arbejdsvilkår for de mest sårbare på vores arbejdsmarked.

Fagnær jobindsats

Jobindsatsen er på retur. Der bliver sparet på Jobcentrene landet over. Det giver måske mening, når man ser på, hvor effektive de har været til at få ledige i arbejde. Jeg mener, at man burde inddrage A-kasser og fagforeninger i jobindsatsen. Det er i A-kasser og fagforbund, at det nære kendskab til brancherne ligger, og det skal bruges, så vi mere effektivt får fundet jobs, der passer de kvalifikationer, som vores ledige kolleger kan tilbyde arbejdspladserne.

Det mener jeg, at DJ i samarbejde med de større fagforbund skal kaste sig ind i kampen for.

Men grundlæggende, så stiller jeg op med det løfte, at jeg lover at bruge min sunde fornuft i de beslutninger, som skal tages af hovedbestyrelsen for at få vores forbund til at fungere bedst muligt.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk