Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kandidat til HB 2021-2023: Mie Hovmark

Mie Hovmark

Aleksander Klug

Blå bog for Mie Hovmark

Jeg er en 26-årig kommunikatør, der i sommers blev uddannet fra Medie- og Journalisthøjskolen, og nu arbejder jeg som kommunikationskonsulent.

Tidligere har jeg været formand og næstformand for Danske Mediestuderende, en del af Uddannelse- og Kompetenceudvalget samt suppleant til hovedbestyrelsen.

Kære medlem, kollega og delegeret

Mit navn er Mie Hovmark, og du skal stemme på mig den 25. april, hvis du også:

  • Vil have et fagligt fællesskab for alle – både dem med og uden overenskomst
  • Mener, at vi skal stille krav til dem, der uddanner vores fremtidige kollegaer
  • Savner mere videndeling og samarbejde på tværs af forbundets organer
  • Ønsker, at de nyuddannede får en stærk stemme i Dansk Journalistforbund

Kort sagt: Hvis du også brænder for, at Dansk Journalistforbund skal være det stærkeste faglige fællesskab for medie- og kommunikationsfolk.

Et forbund for alle – også dem uden overenskomst

”Hvad kan Dansk Journalistforbund gøre for mig?” Det spørgsmål har flere nok fået, når en kollega eller studiekammerat overvejer deres fremtid i forbundet. For mig blev det meget tydeligt, da vi på kommunikationsuddannelsen skulle i lønnet praktik på sjette semester - hvor langt fra alle var dækket af praktikantaftalen - og da vi begyndte at nærme os dimissionen.

Det er et fair spørgsmål at stille. Derfor ser jeg det som DJ’s fornemmeste opgave at finde ud af, hvordan vi fortsat sikrer gode vilkår for fastansatte på overenskomst, men også hvordan vi sikrer de medlemmer, som står uden overenskomst. Og så skal vi blive bedre til at vise det og række ud til medlemmerne, når der er noget, vi kan hjælpe dem med.

Her har jeg selv nogle idéer til, hvad vi kan gøre for studerende og nyuddannede for at sikre dem en bedre overgang til arbejdslivet – herunder mentorordninger og mere opsøgende kontakt når vi ved, at der sker særlige ting i deres studie- og arbejdsliv. Men løsningerne skal også udvikles i tæt samarbejde med medlemmerne, specialgrupper og kredse.

Stil krav til dem, der uddanner

Praktiktiden er noget særligt. Det er en tid med hårdt arbejde, masser af læring og en passion for et fag. For mange er det også det første job i branchen, og det kan til tider - på godt og ondt - være en vild oplevelse. Derfor er det vigtigt, at rammerne er på plads – hvad end det handler om lønvilkår, ordentlig feedback eller om en kultur, der er imødekommende og inkluderende. Ingen skal opleve at blive udsat for noget, der ikke hører til på en arbejdsplads.

Her er der fortsat plads til forbedringer. Det kan vi for eksempel se på lønstatistikkerne for kommunikationspraktikanter, sagerne om krænkelser og manglende overholdelse af praktikantaftalen. Derfor skal vi blive bedre til at stille krav og stå fast på de muligheder, de studerende allerede har. På den måde kan vores medlemmer få den bedst mulige start på arbejdslivet og fortsat have lyst til at lære – også efter, at de har taget en grunduddannelse.  

Mere videndeling og samarbejde på tværs

I alle DJ’s medarbejderforeninger, specialgrupper og kredse sidder fagligt engagerede og dygtige mennesker. Ens for os alle er, at vi til tider støder på udfordringer i foreningsarbejdet – hvad end det er at finde en god oplægsholder, eller at engagere den nye generation i det faglige arbejde.

Her kan vi lære meget af hinanden og hjælpes ad med udfordringerne. Derfor vil jeg gøre mit til, at det bliver nemmere også at mødes på tværs af forbundets organer for at erfaringsudveksle. Det kan for eksempel være med temadage.

Jeg håber på din stemme                     

Jeg vil gå til arbejdet i hovedbestyrelsen med et engagement, der er forankret i respekten for hinandens forskellige holdninger, medlemmerne og den demokratiske proces. Vi kan komme langt, når vi udvikler løsninger på tværs af fag eller ansættelsesforhold og udfordrer hinanden i de gængse synspunkter.

Derfor håber jeg på din stemme den 25. april. Skulle du inden da have spørgsmål, står jeg til din rådighed. Du kan fange mig på Facebook eller på 20 97 95 08. Skulle du inden da have spørgsmål, står jeg til din rådighed. 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk