Gå til hovedindhold

Journalistvisum

Nogle lande kræver, at du som journalist med tjenstlig indrejse har et journalistvisum før afrejse. Det er, uanset om du planlægger at rejse i en kort eller længere periode.

Overhold altid disse krav. Det kan være svært at komme ud af en tilbageholdelse.

Læs mere: Rejsesikkerhed i udlandet

Sådan søger du om et journalistvisum

Det er dit eget ansvar at sørge for journalistvisum til de lande, hvor det er påkrævet. Du kan søge journalistvisum og søge information om krav hertil på Udenrigsministeriets hjemmeside eller ved at kontakte os – så hjælper vi dig videre.

Det kan ikke anbefales at snyde eller undvige det pågældende lands krav.

Dokumentér, at du er journalist

Du skal være opmærksom på, at der i nogle tilfælde kan kræves dokumentation for, at du er journalist. Med et pressekort i hånden dokumenterer du, at du arbejder professionelt inden for medie- og kommunikationsbranchen.

Har du brug for yderligere dokumentation, hjælper vi dig gerne med det. Kontakt os for hjælp.

Dokumentér dit journalistiske arbejde

Du skal også være opmærksom på, at der i nogle tilfælde er krav til yderligere dokumentation om dit journalistiske arbejde.

Kontakt os for at få hjælp hertil.

Er du freelancer eller selvstændig?

Nogle lande kræver, at du har aftale med en arbejdsgiver for at få journalistvisum. Hvis du som freelancer ikke har faste aftaler, kan du henvende dig til os. Vi kan skrive et anbefalingsbrev - det virker ofte som døråbner.

Fandt du den information du søgte