Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nyhedsbrev oktober 2023

Læs om sabbat, kompetenceudvikling, medarbejderindflydelse og generalforsamling

Sabbatydelse

Journalistgruppen minder om, at fristen for at få udbetalt sabbatten er den 31. oktober 2023. Det har du midt i september fået en mail om fra DR. Senest denne dato skal du give besked til DR, hvis du vil have sabbatten udbetalt i stedet for at lade den blive stående som frihed.

Om du afholder din sabbat – nu særlige fridage – eller får sabbatten udbetalt har ingen indflydelse på den sabbatydelse DR udbetaler og heller ikke på den eventuelle sabbatydelse fra Journalistgruppen.

 

Kompetenceudviklingsprojekt – workshop 7. december

Du har tidligere fået en invitation til at være med i en workshop om, hvordan daglig kompetenceudvikling skal se ud i DR.

Workshoppen er at resultat af, at ledelse og organisationer sammen har sat et kompetenceudviklingsprojekt i gang.  Ambitionen er, at udvikling af medarbejdere skal være en helt naturlig del af dagligdagen i DR.

Det er vigtigt for Journalistgruppen, at det ikke kun er de sædvanlige organisationsfolk og ledere, der arbejder videre med dette, men at medarbejderne på gulvet er med.

Da vi skrev ud, lå datoen for workshoppen ikke fast. Nu ved vi at det bliver den 7. december i København.

 

Medarbejderinddragelse og -indflydelse

Journalistgruppen er i en fortsat dialog med ledelsen om manglende inddragelse af medarbejderne, før beslutninger tages. Vi har på det seneste oplevet flere processer, hvor vi mener at inddragelse af medarbejdere, før beslutninger tages, kunne gøre en stor forskel. Vi fortæller ledelsen, at orientering undervejs i en proces ikke er inddragelse, det er kun inddragelse hvis der også følger en mulighed for indflydelse med.

 

Ændringer i bestyrelsen

Cecilie Elmose Warnich har sagt sit job op på DR Fyn. Hun er derfor pr 1. oktober trådt ud af bestyrelsen for Journalistgruppen i DR. I stedet er suppleant Søren Flytkjær fra DR Nordjylland trådt ind i bestyrelsen.

 

Generalforsamling 23. november 2023

Generalforsamlingen nærmer sig. Den finder sted 23. november i Zig Zag i DR Byen. Distrikterne er med på lokale møder og deltager i GF via Lifesize.

Mange i bestyrelsen er på valg og der skal også vælges nye suppleanter. Valg til bestyrelsen er for to år, mens suppleanter vælges for et år. Alle kan stille op til bestyrelsen, men desværre er det sådan at kun tillidsrepræsenter har et automatisk krav på frikøb til møderne.

Kommentarer