Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nyhedsbrev maj 2024

Læs om fritvalgsordning, særlige fridage og de kommende lønforhandlinger

Fritvalgsordning og særlige fridage

For første gang skal medlemmerne foretage deres valg indenfor den fritvalgsordning, vi fik ved sidste overenskomst. Det har vi bakset lidt med.

HR havde lovet at klæde vores medlemmer godt på inden fritvalgsordningen blev rullet ud. Men i stedet har vi oplevet at systemerne, der skal bruges til at foretage valgene i fritvalgsordningen og omkring særlige fridage ikke var fuldt oppe at køre, da informationerne om fritvalgsordningen blev meldt ud.

Nu skulle det hele gerne fungere til de valg, alle medarbejdere skal foretage senest 30. juni. Hvad angår selve fritvalgsordningen, så går vi ind i et system, som husets andre medarbejdergrupper allerede kender til. Her skal valget foretages i ”Mit perspektiv”.

Hvis du synes det er svært, så kan du eventuelt spørge en kollega fra en anden organisation, der har prøvet det før.

Systemet med de særlige fridage er nyt for os og AC. Her skal overførslen af særlige fridage foretages i ”DR Blanketter”.

Hvis der er noget, du er i tvivl om, så tag fat i din TR.

Lønforhandlinger

Udenfor puljen

Vi er lykkedes med at en gruppe medarbejderne i Århus har fået ret til en lønforhandling udenfor puljeforhandlingerne, fordi vi dokumenterede at de lå urimeligt lavt i forhold til andre kolleger.

I DR har vi lige løn for lige arbejde, men her kunne vi dokumentere at fire kvinder lå meget lavt, fordi de ved ansættelsen blev indplaceret med meget lave personlige løndele.

Puljeforhandlinger

Puljeforhandlingerne aftalt i overenskomsten skulle finde sted her i foråret med regulering af lønnen pr. 1. juni 2024. Men forhandlingerne er udskudt til efter sommer. Lønnen bliver dog stadig reguleret med tilbagevirkende kraft pr 1. juni 2024.

Forhandlingerne mellem DR og organisationerne om de kriterier, der kan give en forhøjelse af den personlige løn, er brudt sammen. Men det betyder blot at vi må forhandle ud fra de kriterier, der oplistet i overenskomsten.

Repræsentantskabsmøde maj

Alle DJ’s tillidsfolk mødtes i slutningen af maj og her gik arbejdet i gang med at forberede de kommende overenskomstforhandlinger, som finder sted i foråret 2025.

Ikke overraskende så står løn stadig meget højt på ønskelisten.

Kommentarer