Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nyhedsbrev december 2023

Glædelig jul og godt nytår

Konstituering

Bestyrelsen for Journalistgruppen i DR har holdt sit første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen i november og har konstituerede man sig. Mikael Steensen fortsætter som næstformand og Michael Olesen tager hvervet som kasserer.

Dialog med AC

Journalistgruppen er i dialog med AC omkring mulighederne for at forhandle sig frem til en fælles overenskomst med AC i 2025. Indtil videre er stemningen positiv. Vi taler også konkret om, hvordan vi rent praktisk skal indrette os i dagligdagen, hvis vi alle arbejder på en fælles overenskomst for DJ og AC. Vi ser store fordele ved en fælles overenskomst, og vi er også opmærksomme på de store udfordringer, der er.

Sabbat

Der er udbetalt sabbatydelse til 202 personer, som stod til at kunne afholde en fuld sabbat i 2023 eller 2024. Der er stadig penge i kassen til at kunne rette eventuelle fejlberegninger.

I det nye år melder vi ud, hvordan vi gør med rettighedsmidlerne fremover.

Repræsentantskabsmøde

I slutningen af januar er der igen repræsentantskabsmøde, hvor DJ’s tillidsrepræsentanter mødes til faglige snakke. Mødet holdes i DR Byen i København.

Her vil AI- kunstig intelligens blive et tema for mødet, så også TR’erne er bedre klædt på til at møde de udfordringer der kommer, når kunstig intelligens kan udføre dele af vores arbejde.

Glædelig jul og godt nytår til jer alle fra alle os på gruppekontoret.

Kommentarer