Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Robotter, spåkoner og mere data, end du tror

Vi sætter fokus på fremtidens Journalistik. Ikke bare grebet ud af det blå, men ud fra en række eksempler på, hvad der allerede i dag foregår i vores fag andre steder i verden.

På nyhedsbureauet Ritzau har de allerede robotter som kollegaer. Og selvom robotten ikke sidder ved det næste skrivebord, så er det alligevel noget, der forandrer den måde, journalisterne arbejder på. Det vil Søren Funch og Kristoffer Gravgard fra Ritzaus Bureau fortælle om.

Og så er spørgsmålet, hvordan vi kan udnytte potentialet i robotter og kodning til vores egen fordel. Hvordan undgår vi, at robotterne stjæler vores job? og hvordan sikrer vi, at den bliver en hjælpende hånd i hverdagen, som kan automatisere en lang række trivielle opgaver?

Det vil blandt andre fremtidsforsker Anne Skare give sit bud på. Hun har studeret, hvordan robotter har udviklet en lang række andre brancher. Derfor kan hun give os helikopterblikket på, hvordan verden omkring os ændrer sig, og hvad det kan gøre ved journalistikken.

Samtidigt har hun et dybt indblik i journalisters hverdag fra sin forskning. Derfor kan hun tegne billedet af en arbejdsdag 20 år ude i fremtiden. Hvad er det, vi skal forberede os på? Og hvad er det, vi skal glæde os over?

Også Aske Kammer kommer med nogle bud på, hvad fremtiden bringer. Han har i år udgivet bogen Digital journalistik, hvor han retter blikket mod de nye formater, vi skal vænne os til i journalistikken. Og for nyligt præsenterede han hjemmeside mediernes fremtid, hvor en lang række kloge hovedet giver hver deres bud på mediedanmark i 2019. Han kigger blandt andet mod udlandet, hvor der er spændende bud på, hvordan brugerne ikke bare kan konsumere vores journalistik, men faktisk være med til at skabe den.

Sammen vil de tre talere gøre dig klar til fremtidens journalistik. Og forhåbentligt går du ikke bare mismodig fra sessionen i ren angst for at blive kørt over af robotterne, men får rent faktisk lyst til at blive kollegaer med dem - allerede fra på mandag.