Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Politik

Vores primære formål er, at kæmpe for vores fag internt i forbundet. Derfor sørger vi for at påvirke forbundets mediepolitik gennem de politikere, vi har siddende i hovedbestyrelsen og mediepolitisk udvalg.

Helt konkret har vi indenfor det seneste år sat sponseret indhold og offentlige ansattes ytringsfrihed på dagsordenen. Desuden kæmper vi for, at respekten for både Pressenævnet og pressekortet bliver genrejst.

Vi undersøger også hvert år forholdene for journalistikken. Hvad er det der presser os? Vores chefer, politikerne, vores egne krav, hastigheden eller frygten for fyresedlen? Den analyse bruger vi til at gøre noget ved de problemer, der truer vores fag.

Vi ser eksempelvis, at journalister, der bliver målt på klik, læsetid og interaktioner, føler et pres for at skære etiske hjørner for at klare sig bedre. Derfor vil vi hjælpe vores medlemmer med at stå i mod.

Hvert år efter generalforsamlingen udpeger bestyrelsen sig de punkter, som den gerne vil arbejde med i det kommende år. Du kan se her i vores referater, hvad der er på bordet lige nu.

Vil du være med til at udvikle vores politik. Så skriv en mail til vores formand: formand@journalisterne.dj