Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nu kan du få en gratis, krypteret @journalist.dk-mail

Som medlem kan du få din egen sikre mailadresse kvit og frit - bare du sørger for at bruge den regelmæssigt.

Postkasser

Knut Niehus Vil du have en sikrere mailboks end denne? Så har du muligheden nu.

Vi har glædet os til at kunne fortælle, at fra lørdag den 15. september klokken 10, så kan du oprette din helt egen @journalist.dk.

Det er resultatet af et samarbejde, vi har skabt med mailudbyderen Tutanota, der har sikker mail som deres eneste forretning. I dag er det at en mail lidt at betragte som et postkort - alle, der håndterer det på vej til modtagerens postkasse, kan læse det.

Det har Tutanota sat en stopper for ved at lave såkaldt ende-til-ende-kryptering. Desværre er der ikke så mange modtagere, der understøtter det endnu, men også det har Tutanota løst ved at sende et link til modtageren, hvorpå samtalen så kan foregå gennem et aftalt kodeord.

Desuden forbedrer Tutanotas løsning kildebeskyttelsen, fordi du som journalist selv har kontrol over, hvorvidt du vil udlevere en samtale til myndighederne. Hverken Tutanota, en administrator, din arbejdsgiver eller nogen andre kan få adgang til, hvad du har skrevet. Så du har kontrollen.

Det, myndighederne i yderste konsekvens kan få fat på, er oplysninger om, hvilke mailadresser du har skrevet med op til 7 dage tilbage. Og det kan kun ske, hvis de har en mistanke om en alvorlig forbrydelse og har fået en kendelse ved en tysk domstol. Du kan se mere om det aspekt på vores side for ofte stillede spørgsmål

Domænet @journalist.dk har i mange år været i Dansk Journalistforbunds varetægt. Og i de sidste 10 år har 45 medlemmer haft det som deres mailadresse. Men nu har forretningsudvalget i Dansk Journalistforbund givet os lov til at bruge det som domæne til denne nye, sikre løsning.

Vi har sat lørdag den 1. oktober klokken 10 som skæringsdato, sådan at alle kan nå at få en af de mest eftertragtede mailadresser. Der er kun 45, der er registreret i forvejen, så der er rig mulighed for at få en god mailadresse, hvis du sidder klar.

Vi som forening betaler omkring 50 kroner om året for din mailadresse, og fordi vi kun får 60 kroner ind i kontingent om året, så vil vi bede dig kun at oprette en mail, hvis du rent faktisk har tænkt dig at bruge den.

Derfor har vi lavet nogle vilkår for, at mailadressen skal bruges aktivt for, at du som bruger får lov til at beholde den. Desuden må du kun oprette en adresse. Du kan læse alle vilkårene her.

Desuden skal du være opmærksom på, at Tutanotas platform er mere simpel end fx Google eller Hotmails. Eksempelvis er formatering med farver, skriftstørelser eller indlejrede billeder ikke muligt lige nu. Det er så vidt vi ved, dog noget de arbejder på.

Så er du i tvivl, om Tutanota er noget for dig, så anbefaler vi, at du opretter en gratis konto og prøver platformen af, inden du opretter en @journalist.dk-mail.

Du kan desuden få nogle tips og tricks til, hvordan du bruger din nye mail på vores side for ofte stillede spørgsmål. Her er eksempelvis løsninger, når du gerne vil indstille den til ikke at sende sikkert hver gang eller vil have mulighed for at søge i dine mails.

Hvis du ikke er medlem endnu, så kan du nå at melde dig ind i Journalisterne i DJ og være med, når mailadresserne bliver frigivet.

Du skal logge dig ind med din profil på MitDJ for at vise, du er medlem af Journalisterne i DJ som en del af bestillingsprocessen. Du logger ind med dit pressekortnummer og en selvvalgt kode. Tjek gerne nu, om det virker, så du er klar til, at adresserne bliver frigivet. 

OBS - opdateret den 16. september: Tidligere var skæringsdatoen sat til den 15. september, men tekniske problemer har skudt løsningen til den 1. oktober.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.