Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mød bestyrelsen: Om Kina, nødvendige vagthunde og luderjournalistik

Journalistikken har bragt Niels Peter vidt omkring: Fra en mesterlære-uddannelse indtil 1967 på bla. Svendborg Avis, til 12 år som udenrigskorrespondent i Kina, hvor han var den første danske fastboende korrespondent. 

71-årige Niels Peter har været en del af Journalisternes bestyrelse siden begyndelsen: ”Da jeg kom hjem efter Kina i 2008 oplevede jeg et anderledes Journalistforbund. Pludselig var flertallet ikke journalister og fotografer og det blev tydeligt, at journalisterne burde have deres egen undergruppe. For journalisternes sær-interesser forsvinder i den brede gruppe”, forklarer Niels Peter.
Journalisterne skal netop forsvare journalisternes interesser og være vagthund for den frie journalistik: ”Jeg synes, at udfordringen lige nu er, at bevare de journalistiske jobs, og sørge for, at de forbliver uafhængige af den bestilte journalistik. Der er et pres på journalister i dag. På lokalaviser bliver man pålagt særlige holdninger, når man skal skrive om den nye restaurant. Det er luderjournalistik. Det pres har jeg selv været forskånet for i mit arbejdsliv”, fortæller Niels Peter, der i sit lange arbejdsliv også har arbejdet for forskellige lokale dagblade, som skrivende og som redaktør, på lokale radio-og tv-stationer som chef samt arbejdet som Informationschef i en række organisationer. 
I dag arbejder Niels Peter fortsat  freelance og sidder også i Kreds 1s bestyrelse, hvor han har ansvaret for de mange medlemsarrangementer. 

Kommentarer