Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mød bestyrelsen: Jette Sachs; en terrier der galper op på journalistikkens vegne

Jette Sachs, 75 år, har stærke holdninger til journalisternes arbejdsvilkår. Holdninger som hun har brugt i sit lange journalistiske arbejdsliv og som hun nu bruger som bestyrelsesmedlem i Journalisterne i DJ.

Journalister skal arbejde på at forsvare demokratiet og afsløre misbrug af magt – på alle planer. Ikke kun hos politikere, men også i en forbrugers/borgers hverdag. Jeg er nok hvad det angår lidt ensporet – og har også taget mange opgør med chefer og kolleger, når jeg har ment, at de var for useriøse!”, fortæller Jette Sachs, der er pensioneret journalist.
Men den opgave er ikke let: ”Der er mange trusler mod den seriøse journalistik. Utryghed i ansættelsen, ikke mindst for de mange freelance- og projektansatte, gør folk bange for at sige fra overfor opgaver eller vilkår. Tidspresset for at komme først med hvad som helst og higen efter klik,  får nogle arbejdsgivere til at gå mere efter det underholdende end det vigtige. Og det kan være vanskeligt at sige fra overfor

Journalisterne i DJ gør en forskel
”Jeg tillader mig at mene, at i de få år Journalisterne i DJ har eksisteret, har vi påvirket mange beslutninger og holdninger i forbundet. Vi er de små terrierer, der hele tiden galper op, hvis vi ser begrænsninger for journalisters faglighed. Ikke at det har været fraværende på dagsordenen tidligere, men for os er det hovedemnet. Journalisterne i DJ kan sørge for at holde debatten om etik og væsentlighed i gang, kæmpe for ordentlige arbejdsvilkår og være med til at gøre vores medlemmer bevidste om deres vigtige rolle. Vi må jo erkende, at vi kun er en dråbe i havet og at det er et verdensomspændende problem. Men uden dråber, intet hav, og der er da også gode kræfter i gang næsten overalt for at løse de aktuelle problemer”.

CV: På Politiken fra 1968-1973, DR-TV fra 1973-1998. Derefter selvstændig konsulent i kommunikation for bl. forskere og embedsmænd. Underviste i en årrække på Journalisthøjskolen i det kritiske TV-interview, workshops på 7. semester. I bestyrelsen siden 2015.

Kommentarer