Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Journalisterne undersøger: Vurderes din journalistik efter en formel?

Den menneskelige vurdering af det gode journalistiske produkt trues af regneark og målbar rating. Journalisterne i DJ vil undersøge problematikken nærmere.

Det er et problem, hvis man sætter lighedstegn mellem nogle kvantitative størrelser og godt håndværk. Hvis succes i bund og grund opstilles i et regneark eller en matrice. For uanset hvor detaljeret sådan noget kan blive, så kan det ikke erstatte en individuel menneskelig vurdering af, hvad en journalistisk vigtig historie er, om de journalistiske kriterier er opfyldt, eller om det er et læse-, se eller høreværdigt værk.  Hvis vi kunne det, så kan vi jo næste gang forsøge at uddele Cavling-prisen efter de kriterier”, fortæller Jimmi Willemoes fra Journalisternes bestyrelse.
Journalisterne i DJ har fået meldinger fra en række medlemmer om, at målbar rating er et stigende problem: ”Det støder journalisters faglighed at  blive vurderet i et enkelt tal udregnet via en formel. Der er jo ikke noget galt i, at vi har læsertal og den slags, men hvis den målbare rating bliver solokriteriet for, om man skal lave historien eller ej, så er det et problem”.
Hvor stort problemet egentlig er, vil undersøgelsen blandt Journalisternes 1.400 medlemmer forhåbentlig kunne sige mere om.

Alle medlemmer vil modtage et spørgeskema via mail.

Kommentarer