Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hvem er Årets Kilde?

Journalisterne i DJ har besluttet sig for at sætte fokus på gode kilder i samarbejde med Fagfestivalen. Derfor søger vi nu nominerede til Årets kilde.

Årets Kilde

Uden kilder, ingen journalistik. Journalisterne i DJ vil gerne understrege vigtigheden af at kilder tør og vil hjælpe med at afdække verdens sande tilstand.  

Derfor indkalder vi nu til indstillinger for titlen som Årets Kilde 2018. Indstil din bedste kilde - uanset om det er ekspertkilden, der taler lige ud af posen eller det anonyme tip, der startede en dagsordenssættende historie.

“Der er rigeligt med priser til journalister. Men enhver god journalist står på skuldrene af en god kilde. Derfor vil vi gerne hylde de mennesker, som gør, at vi kan gøre vores arbejde,” siger Rasmus Mark Pedersen, der er formand for Journalisterne i DJ.

Prisen er lavet i samarbejde med Fagfestivalen. Planen er, at bestyrelsen sammen med en jury udvælger tre nominerede kilder, der inviteres på Fagfestival 2018. Her bliver de interviewet om deres overvejelser med at være kilde. Og så giver de forhåbentligt også et indblik i den journalistik, de har bidraget til.  

Til slut voterer juryen live på scenen om, hvem af de tre, der fortjener prisen som Årets Kilde 2018.

“Vi håber, at vi får lavet et arrangement, hvor vi som journalister kan blive klogere på, hvorfor nogle kilder vælger at samarbejde med os journalister. Så forhåbentlig bliver der både plads til konfettirør og eftertanke,” siger formanden.

Indstil din kandidat allerede i dag
Alle kan indstille, hvem de synes, der skal vinde prisen. Og der er ikke de store begrænsninger på, hvem der kan indstilles - bare journalistikken de har bidraget til er udkommet i 2017 eller 2018.

“Årets Kilde skal forstås i den bredest mulige forstand. Det behøver ikke kun være whistlebloweren, der har risikeret sit liv. Det kan lige så godt være Birthe nede i kassen i Brugsen, der givet gode tip til Ugeavisen. Eller eksperten, der formår at formidle sin faglighed på en forrygende fascinerende facon. Så jeg vil virkelige opfordre alle til at komme med indstillinger,” siger Rasmus Mark Pedersen.

Muligheden for at indstille er åben nu og frem til tirsdag den 9. oktober klokken 23:59. Når prisen er uddelt, vil bestyrelsen vurdere, om Årets Kilde skal være en tilbagevendende begivenhed.

(Rettet med angivelse af deadline for indstillinger.)