Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hvad snakker journalister om ude i verden?

Nils-Christian Nilson, medlem af bestyrelsen, har kickstartet Journalisterne i DJs facebook-side med et udsyn til journalister i hele verden.

Skærmbillede facebook

Under titlen International Pressedebat giver Nils-Christian Nilson 4-6 gange om ugen en opdatering af, hvad der diskuteres i internationale pressekredse: På dagsordnen er censur og fængsling af journalister, diskussion om presseetiske regler, de nye mediers udfordringer, de vanskelige vilkår for især unge journalister og meget mere: ”Der kommer ikke mange tilbagemeldinger, så det ville være rart med et ’like’ en gang imellem, så jeg orienteres om, hvad læserne helst vil have. Jeg kan jo se, at den gode menneskelige historie trækker flere læsere end fængsling af en kollega i Tyrkiet. Men alligevel slipper I ikke for artikler om trusler mod pressefriheden”, fortæller Nils-Christian, der selv finder det både vigtigt og interessant at kigge på journalistikken og dens vilkår uden for Danmark. Inspirationen finder han på de 15-20 hjemmesider han er fast bruger af.

CV: Nils-Christian Nilson (Niller), født 1945, Middelfart Venstreblad 1962, Politiken 1963, Ekstra Bladet 1987-2015. De sidste 14 år som udenrigspolitisk reporter. Mest kendt under sit sønderjyske drengenavn Nille.

Kommentarer