Gå til hovedindhold
Bliv medlem

En sikker julegave

Det er nu ganske sikkert: Alle medlemmer af Journalisterne i DJ kan få en sikker mail.

Sikker mail

Er du træt af at sende mails, som var det et åbent postkort, eller har du i dit arbejde brug for at yde kildebeskyttelse? – så kan du få god nytte af en sikker mail.
Fra december kan Journalisterne i DJ tilbyde alle medlemmer en sikker mail fra firmaet Tutonota (se mere på www.tutanota.com).

Kryptering og hemmelige password
Mails sendes jo ikke den direkte vej fra Hvidovre til Frederiksberg, men ryger rundt i hele verdenen og igennem flere servere, så der er mulighed for, at mange kan læse med. Tutanota krypterer mailen – og skal du sende til en, der ikke har programmet, så kan du sende et link, der kun kan åbnes med et password, som du og modtageren aftaler,” fortæller Rasmus MP, formand for Journalisterne i DJ, og tilføjer at der vil komme flere medlemstilbud til hen ad vejen, men at der kun vælges produkter, der har en relevans for journalister.

xxx@journalist.dk
Journalisterne i DJ er glade for, at Journalistforbundets Forretningsudvalg har sagt ja til, at vi må tilbyde medlemmerne en sikkermail på navnet; @journalist.dk. Nu skal teknikken sættes op og det vil medføre ændringer for de 45 medlemmer, der allerede nu har en mail, der ender på @journalist.dk. Disse medlemmer vil blive varskoet forinden, så de ved, hvad de skal gøre.

Selvom december er en oplagt gavetid, så er der et forbehold:
"Vi håber at kunne give den sikre mail som julegave 1. december. Men det kræver lige, at teknikken er med os. Derfor kan det være, julemanden først ankommer i det nye år," siger Rasmus.

Kommentarer