Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DEL 23: Vil du have indflydelse på DJ's fremtid?

I en tid med massive fyringer blandt journalister, er der masser at kæmpe for, når det gælder journalisters rettigheder på arbejdsmarkedet. Få indflydelse på Dansk Journalistforbunds politik de kommende to år og bliv delegeret. Se, hvordan du gør det her.

Tegning: Frits Ahlefeldt

Delegeretmøde løber af stablen søndag d. 23. og mandag d. 24. april 2023 i Kolding.

Det er DJ’s øverste instans og her, hvor politikken for de kommende år besluttes. Dermed er det også din mulighed for at lade din stemme blive hørt. 

Journalisterne i DJ har 39 pladser. Det betyder, at journalisterne i Dansk Journalistforbund har mulighed for at blive rigtig godt repræsenteret til Delegeretmøde og dermed få stor indflydelse på forbundets politik for de næste to år.

Hvis du har lyst til at være delegeret for Journalisterne i DJ, skal du være organisatorisk medlem af specialgruppen: 

-       Du kan tjekke din medlemsstatus under Mit DJ på Journalistforbundets hjemmeside

-       Du kan blive organisatorisk medlem – såkaldt o-medlem - af Journalisterne i DJ, hvis du er journalist og ikke er medlem af en medarbejderforening på din arbejdsplads eller er studerende. Du kan læse om forskellen på organisatoriske medlemmer og interessemedlemmer her

-       Har du brug for at ændre på dit medlemskab, skal du skrive til medlem@journalistforbundet.dk

 -       Læs om forbundets øverste myndighed Delegeretmøde her

-        Din tur og ophold betales af Dansk Journalistforbund

Så har du lyst til at blive valgt som delegeret for Journalisterne i DJ, skriv til elisabeth@journalist.dk

Deadline for tilmelding er 14.marts - vi holder valgmøde kl. 19 online. Tilmeld dig her eller skriv til Elisabeth, hvis du er forhindret.
 

Første gang som delegeret?
Kasserer Anders Stoffer og formand for Journalisterne i DJ, Elisabeth Hamerik Schwarz, sidder begge også i DJs hovedbestyrelse. Så har du ikke været delegeret før, hold dig endelig ikke tilbage – i perioden op til Delegeretmøde 2021 vil de invitere til forberedelsesmøder, hvor de delegerede bliver klædt godt på og får svar på alle de spørgsmål, der måtte være.

Har du spørgsmål, kontakt Elisabeth på elisabeth@journalist.dk eller tlf 50789797.

Kommentarer