Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Året skal gå med lukkethed og sexisme

Hvad skal Journalisterne arbejde med det næste år? Det er ikke små ting, vi her i foreningen sætter på dagsordenen, når bestyrelsen her i foreningen holder seminar.

Medlemmerne i Journalisterne i DJ

Martin Hammer Medlemmerne i Journalisterne i DJ kan se frem til at bestyrelsen bruger 2018 på at arbejde mod sexisme og lukkethed. Her ses nogle af dem til Journalistikkens Dag

Der var en del emner oppe at vende som årets arbejdsområder: Armslængdeprincippet, sikkerhed i branchen og freelancernes vilkår, men alligevel tog det ikke mere end 10 minutter, før vi havde lagt os fast på de to emner, der lige nu optager os mest: sexisme i mediebranchen under temaet #MeToo og offentlighedsloven under temaet åbenhed.

Det bliver altså de to temaer, der kommer til at præge Journalisternes arbejde i 2018.

“I Åbenhedsgruppen vil bestyrelsen gennemføre en undersøgelse af vores medlemmers erfaringer med offentlighedsloven. Har du for eksempel forsøgt at lave en historie, der aldrig blev til noget, fordi den nye offentlighedslov spændte ben for dig? Så hører vi gerne fra dig,” siger Rasmus Mark Pedersen, som arbejder med netop dette tema for foreningen.

Derudover vil vi finde ud af, hvad de gode eksempler er i Norden på åbenhed. Er der en måde, vi kan lade os inspirere af i Danmark.

Med udsigt til en ny og måske endda forværret offentlighedslov, håber vi, at landets dagblade har lyst til at gå i sort sammen med os, hvis den vedtages.

I disse #MeToo-tider vil vi også forsøge at sætte spot på resultaterne af DJ’s undersøgelse efter sagen i forbundet, der ramte flere medlemmer som en klar overraskelse i efteråret. Sammen vil vi forsøge at udarbejde et manifest, som skal hjælpe med til at få udryddet sexisme i mediebranchen.

“Når forbundets svar på den kultur, der er blevet kortlagt i undersøgelsen, som forbundet selv stod bag, er, at udsende informationsmateriale, vil vi gerne gå skridtet videre for at sikre, at det for fremtiden bliver muligt for alle i branchen at gå på arbejde i et miljø, hvor de ikke risikerer at blive udsat for seksuelle krænkelser,” siger Ronja Pilgaard, der sidder i arbejdsgruppen, der arbejder med sexisme.

Kommentarer