Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Medlemskab

Her kan du få svar på de mest almindelige spørgsmål om medlemskab i foreningen.

Jeg arbejder med kommunikation. Kan jeg blive medlem?

Du kan blive medlem, hvis en del af dit arbejde er journalistik. Så uanset om det er 100 eller 10 procent, der er journalistik, så kan du blive medlem. Men det går ikke, at du udelukkende arbejder med kommunikation eller et andet fag. Du skal bekræfte, at du arbejder med journalistik.

Jeg er studerende. Kan jeg blive medlem?

Ja. Enten hvis du studerer journalistik, eller hvis dit studiearbejde er journalistik. Men du kan ikke få nedsat kontingent. Det koster 5 kroner om måneden uanset hvad.

Jeg er pensionist. Kan jeg blive medlem?

Ja. Hvis du har haft en aktiv karriere i journalistik, så kan du godt være medlem hos os. 

Jeg underviser. Kan jeg være medlem?

Ja. Hvis du underviser i journalistik, så arbejder du også med faget. Derfor er du meget velkommen i vores forening.

Jeg tjener ikke ret meget. Kan jeg få nedsat kontingent?

Nej. Kontingentet er 5 kroner om måneden uanset hvad. Det er dog det markant laveste kontingent hos nogen specialgruppe eller -forening i Dansk Journalistforbund, så vi håber, du kan klare det. Kontingentet til forbundet kan du få sat ned. Se mere her.

Jeg laver ikke længere journalistik. Kan jeg forblive medlem?

Hvis du er gået på pension, så kan du godt forblive medlem. Men hvis du har skiftet fag, så er du ifølge vores vedtægter forpligtet til at melde dig ud. Så håber vi, du finder dig til rette i en af Dansk Journalistforbunds mange andre grupper eller foreninger

Hvordan definerer I fri og uafhængig journalistik?

Kort efter vi blev dannet, bad vi en arbejdsgruppe om at komme med en definition. Den kan du se her. Generelt så handler det om, hvorvidt det produkt du laver, overholder de presseetiske regler. Hvis det gør det, så er du meget velkommen 

Vi har oplevet to grænsetilfælde, hvor vi har vurderet, om man lever op til medlemskriterierne.
Det ene var medarbejderne på et fagblad, der netop havde fået taget deres frihedsbrev fra dem. Der vurderede bestyrelsen, at deres kampgejst for den uafhængige journalistik var uformindsket, og derfor kunne de godt være medlemmer. 
Det andet var en medarbejderne på en tv-station, der sender til Danmark fra udlandet. På grund af medieansvarsloven er de ikke omfattet af de danske retningslinjer for god presseskik, men bestyrelsen vurderede, at de gjorde hvad de kunne for at lave fri og uafhængig journalistik, og derfor kunne de også godt være medlemmer. 

Jeg arbejder ikke med journalistik. Kan jeg støtte jeres forening alligevel?

Du er meget velkommen til at sprede budskabet og bakke op os vokalt. Men du kan desværre ikke være medlem. Har du lyst til at give penge til vores sag, så kontakt formand@journalisterne.dj.

Jeg er ikke medlem af Dansk Journalistforbund. Kan jeg blive medlem?

Du kan kun være medlem af Journalisterne i DJ, hvis du er medlem af Dansk Journalistforbund. Meld dig ind her.