Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Lad dig fange i nettet - en verden af fortællemuligheder

Vi skal nørde den gode form på den gode journalistik. Og vi skal blive bedre til at udnytte de muligheder, der er der ude. Og for at vi kan gøre det, må vi se nærmere på, hvad andre gør og kan.

67 procent af danske nyhedsbrugere får primært deres nyheder fra mobilen. Alligevel insisterer mange danske redaktioner på at holde fast i den gammeldags journalistiske fortælleform: nyhed i tekst.

Bliv klogere på, hvordan man ellers kan fortælle historier til Instagram og på mobile platforme. Marketingschef i CCI, Jacob Gjørtz, har sin baggrund i reklamebranchen, og kommer og fortæller om de nyeste tendenser på markedet. Og det bliver helt sikkert ikke det, du plejer at se, når du går til foredrag med journalister.

Billedresultat for jacob gjørtz

Dybt i de svenske skove gemmer sig muligvis svaret på, hvordan vi i fremtiden kan sende en astronaut til Mars i dvaletilstand, og på hvordan vi undgår diabetes, muskelsvind og knogleskørhed.

I avisen lignede historien de fleste andre lange videnskabsartikler, men på Politikens hjemmeside foldede fortællingen sig ud så elegant at man ikke bemærkede overgangene mellem videoer, billeder, infografikker og lyd.

Johannes Skov Andersen, som stod for fortællingen på web, kommer og fortæller om Politikens arbejde med at fortælle til web med udgangspunkt i historien ‘Jagten på brunbjørnens hemmelighed’.

Billedresultat for Johannes Skov Andersen

De bliver suppleret af en Nicolai Albrectsen, der arbejder på TV 2. Han er forfatter til den nyligt udkomne biografi om badmintonspilleren Viktor Axelsen: Dan danske drage. 

Men han arbejder også med, hvordan længere fortællinger bedst bliver foldet ud på nettet. Tidligere har han for Folkekirkens Nødhjælp udviklet deres format for longreads.

På Journalistikkens Dag bliver vi klogere på, hvad der skal være på plads for at en longread bliver et hit.

Sammen vil de tre forhåbentlig give dig ny inspiration til, hvordan en historie også kan fortælles, hvordan læseren kan forkæles og ikke mindst, hvordan chefen kan overbevises om, at du skal bruge ekstra tid på formen. 

(Tidligere har Ida Nyegaard Espersen været annonceret til denne session, men hun er blevet forhindret.)