Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Værdier, mission og vision

Den allerførste bestyrelse for Journalisterne, som vi hed dengang, besluttede værdierne, missionen og visionen. Siden er der ændret en anelse i missionen, fordi vi vil samarbejde mere.

Værdier

Journalisterne i DJ’s værdier er forankret i pressefriheden, trykkefriheden, ytringsfriheden og informationsretten. Vi tager udgangspunkt i de vejledende regler for god presseskik i respekt for både åbenhed omkring vort arbejde og kildebeskyttelse. Vores opgave at forsvare og styrke de journalistiske værdier - gerne i samarbejde med relevante parter.

Mission

Specialgruppen Journalisterne i DJ organiserer medlemmer af Dansk Journalistforbund, der arbejder med journalistik. Vi markerer os primært internt i Dansk Journalistforbund for at sætte en journalistisk dagsorden. Vi undersøger journalistikkens vilkår og støtter vores medlemmer i deres journalistiske virke.

Vision

Specialgruppen Journalisterne i DJ skal være samlingspunkt og talerør for enhver, der arbejder med journalistik. Vi skal udvikle, forsvare og forklare vores fag. Vi er pressefriheden, trykkefriheden, ytringsfriheden og informationsrettens vogter.