Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Kom med bag om "Balladen i kolonihaven" og "Krigen i sommerbyen"

Journalisterne i DJ inviterer til medlemsarrangement

Hvornår

26. oktober 2023 17:00-20:00

Hvor

Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Arrangement

I denne sommers måske mest omtalte dokumentarserie tog TV2 os med ind bag kulissen i kolonihaven Jørgen Berthelsens Minde uden for Aalborg. Her udspillede der sig et dramatisk generationsopgør for åbent kamera med et mindeværdigt og broget persongalleri. Men hvordan lykkedes det kameraholdet at få haveejerne til at lukke dem indenfor midt i denne konflikt - og hvilke overvejelser gjorde journalisterne bag udsendelsen sig?

Det stiller vi skarpt på i dette medlemsarrangement, hvor tilrettelægger Gitte Sønderby åbner op om processen. Vi får også besøg af den undersøgende journalist Rasmus Visby, der nærmest parallelt med kolonihaveprojektet på TV2 har udarbejdet podcastserien "Krigen i sommerbyen", hvor han går kritisk til magthaverne i en grundejerforening for sommerhuse, som er løbet helt løbsk.

Hvad er det, der fascinerer os ved historier om konflikter i noget så ærkedansk som kolonihave- og sommerhusforeninger? Og hvad er egentlig det bredere publicistiske formål med at afdække denne form for historier? Det kan du blive klogere på den 26. oktober, når vi byder velkommen til Gitte Sønderby og Rasmus Visby.

Eventet er arrangeret af specialgruppen Journalisterne i DJ, men er åbent for alle medlemmer af DJ. Det er gratis at deltage, men der reserveres 150 kr. på din konto til no-show-fee, som fastholdes ved udeblivelse og afbud efter fristen.