Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Journalistikkens Dag

Journalistikkens Dag er tilbage, og alle medlemmer af Dansk Journalistforbund - Medier & Kommunikation er inviteret!

Hvornår

23. april 2022 11:00-18:00

Hvor

Union, Nørre Allé 7, 2200 København N

Pris

Fra 0.00 kr.

Type

Arrangement

Journalistikkens Dag 2022 byder i år et fabelagtigt program.

Tilmelding senest onsdag d. 20.april. Det er gratis at deltage (no-show-fee på 100 kr. dog). 

Dagen løber fra kl. 11 til 15, hvorefter vi byder på noget at drikke, musik, quiz og mulighed for socialt samvær frem til ca. 18-19-tiden.


PROGRAM: 

Kl 10.30: Dørene åbner – kaffe og croissanter

Kl 11 (sal 1): Fra Kyiv til København
Den ukrainske journalist Marharyta Varadovskva var tilfældigvis på ferie i København, da krigen i Ukraine brød ud. Berlingskes Simon Kruse er netop kommet hjem fra Margarytas krigshærgede hjemland. De fortæller om krigen i Ukraine og situationen for journalister.

Kl 12 (sal 1): Kommerciel Journalistik?
Kan journalistik være godt content, eller har begrebet content overhovedet noget at gøre med journalistik? Paneldebat om kommercielt kontra redaktionelt indhold. Med ekspert i kommercielt indhold Louise Bjarnt, Jakob Nielsen - chefredaktør / Altinget og Lars Aaes Nielsen - Head of Content / Accutics 

Kl 12 (sal 2): Storytelling på nettet
Kim Schou, redaktør for digitale fortællinger på DR og Stinne Andreasen, digital redaktør på Kristeligt Dagblad fortæller om deres arbejde med flermedielle historier. Hvordan kan video, animation, lyd og interaktive elementer bidrage til de længere, journalistiske formater? Hvordan planlægger man produktionen af de flermedielle fortællinger, fra idé over proces til færdigt produkt? Og hvordan vil genren udvikle sig - vil vi f.eks se en større brug af VR og andre former for extended reality i flermedielle historier i fremtiden?

Kl 13: Frokost fra Send flere krydderier

Kl 14 (sal 1): Frie medier
Er det federe at være fri end at være på støtten? Debat om mediestøtten. Med Le Gammeltoft - iværksætter og CEO / Heartbeats, Mads Brügger - direktør og chefredaktør / Frihedsbrevet og Søren Dietrichsen - chefredaktør / Nordiske Medier.

Kl 14 (sal 2): Livsstilsmedier – journalistikkens stedbarn
Det var magasinerne, der gik forrest, da MeToo ramte Danmark. Alligevel anses de såkaldte dameblade fortsat ikke for at være lige så seriøse som aviserne. Kom til debat om livsstilsjournalistik og om at være journalistikkens stedbarn med chefredaktør for Alt for Damerne, Rikke Dal Støttrup, journalist på alt.dk Susanne Baden Jensen og chefredaktør for Femina Isabella Hindkjær. Moderator er TV2 journalist Signe Ryge.

Kl 15: Kage

-----

Fra ca. Kl 15.30: Quiz med Quizbøl, socialt samvær, dj, øl osv.
Meld dig ind i Journalisterne her