Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Åbenhed

Danmark er ved at lukke sig. Vi ser, hvordan politikerne med offentlighedsloven har held med at holde en lang række kritiske sager væk fra offentligheden. Det er i sig selv et problem for demokratiet.

Men problemet er langt større end det. Mange offentligt ansatte er bange for at udtale sig om deres dagligdag af frygt for reprimander fra chefen. Den lovsikrede ytringsfrihed er ved at blive glemt, og det kæmper vi i mod.

I Journalisterne i DJ bakker vi op om forbundets kamp mod offentlighedsloven. Men vi presser også på for, at kampagnen bliver mere synlig. Vi bliver nødt til at fortælle, offentligheden tydeligere om lovens konsekvenser, så det bliver en sag for danskerne og ikke kun udvalgte journalister.

Når vi kæmper for åbenhed offentligt, så skal vi naturligvis også selv leve op til det. Derfor har du direkte indblik i, hvor mange penge der lige nu står på vores konto, og hvad pengene er blevet brugt til.

Desuden er alle referater fra det allerførste møde, vi har holdt offentlige. Dem kan du se her. Vi har også listet alle de punkter, hvor Journalisterne i DJ har gjort en forskel, op her på siden. Så vi håber, at du kan, at vi mener åbenhed alvorligt.