Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Jobsøgning

Få hjælp og en række gode råd til jobsøgning 


At finde det rigtige job - komme til samtale og blive ansat - er ikke noget, der sker af sig selv. Det kræver arbejde, indsigt og forberedelse. DJ kender medie- og kommunikationsbranchen bedre end nogen anden. Vi ved, hvad arbejdsgiverne kigger efter - vi ved, hvad der fungerer godt i en ansøgning, et CV og til en jobsamtale - og vi ved, hvad der bestemt IKKE fungerer.

På disse sider kan du finde en række gode råd til din jobsøgnings-proces. Både om at finde det rette job, skrive en ansøgning og et CV og om at tage til jobsamtale.

Er du på udkig efter nyt job? - brug mediebranchens jobportal MediaJob.

Rasmus Degnbol

MÅLRETTEDE ARRANGEMENTER

Få hjælp til kompetenceafklaring, der kan målrette dig og får gode råd til hvad der skal stå i en jobansøgning og CV og input til jobsamtalen.

Lars Bech

BOOK EN KARRIERESAMTALE

DJ's medlemmer kan få en personlig karriereudviklingssamtale af 1 times varighed med fokus på sparring, rådgivning og coaching.

Lars Bech

TJEK LØNSTATISTIKKEN

Når du skal forhandle løn, er det vigtigt at kende niveauet hos kollegaerne. Se hvad andre tjener på din arbejdsplads eller i din branche.

Om at søge job

  1. Overvej dine kompetencer og mål: Hvilke jobs, kan du egentlig søge baseret på dine kompetencer og ambitioner?
  2. Undersøg virksomheden/organisationen, du søger job hos. Hvad er deres værdier? Hvad er de på udkig efter?
  3. Skriv en jobansøgning og et CV, der rammer plet. Hvordan strukturerer du den første præsentation af dig selv?
  4. Kom til jobsamtale og bliv ansat. Forberedelse og udførsel. Hvilke ting skal du fremhæve? Hvilken strategi, skal du vælge?

Husk, at du altid kan få sparring i DJ's Karriere-afdeling, når du søger job. Vi kigger ansøgninger igennem og giver gode råd til forberedelse og samtale.

Du kan også booke en Karrieresamtale, hvis du er gået i stå i din nuværende arbejdssituation eller bare trænger til et "service-tjek".

Jonas Pryner Andersen

Mand med computer

Jonas Pryner Andersen

Mediajob.dk

 

Hvis du søger job som fx journalist, pressemedarbejder, studievært eller andet inden for mediebranchen, så hjælper mediajob.dk dig godt på vej i din karriere inden for medier, kommunikation og journalistik