Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Hvilke produktioner kan jeg søge for?

Du kan søge for danske produktioner, der er blevet sendt i TV på en relevant TV-kanal.

Kan jeg søge for radioproduktioner?

Freelancere, der laver radio, kan ikke søge om disse midler. Til gengæld kan du søge puljen for Radio-midler.

Kan jeg søge for Web-tv?

Rettighedsmidlerne for TV-området kommer først og fremmest fra kunderne hos distributørerne af kabel-TV og de forskellige antenneforeninger. Distributørerne og antenneforeningerne betaler for dette til Copydan. Herfra fordeles midlerne videre til alle rettighedshaverne gennem forskellige organisationer, herunder DJ. Kunderne modtager - og betaler derfor - kun for TV-kanaler - og dermed ikke for Web-TV. 

Du kan derfor ikke søge om midler for for Web-TV.

Kan jeg søge midler for produktioner vist på udenlandske kanaler?

Du kan desværre ikke søge om midler for produktioner vist på udenlandske kanaler, da DJ ikke får betaling for produktioner vist i udlandet.

Arbejder du derimod direkte for en TV-station eller et produktionsselskab i udlandet, kan du muligvis få rettighedsmidler hos den organisation, der repræsenterer rettighederne i det pågældende land.

Er det visningsår eller produktionsår der gælder?

Vi fordeler midler for ét visningsår ad gangen. Visningsåret er det år, hvor programmet er udsendt i TV. Vi kalder det også rettighedsåret. Produktionsåret er derfor ikke afgørende.

Særligt for tekstere

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke ved, om det er mine egne tekster, der bliver brugt på en bestemt kanal – fx ved genudsendelser?

Hvis programmet oprindeligt er krediteret på en bestemt tekster, antages det fremadrettet, at det er den samme person, der har foretaget tekstningen ved fremtidige udsendelser af programmet.

Har flere personer tekstet det samme program til forskellige kanaler, kan begge anmode om rettighedsmidler for programmet.

Du kan søge for nabolandskanalerne: NRK, NRK3, SVT1, SVT2, ARD, ZDF.

 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk