Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Her er de seks nominerede til Cavling 1999

Cavlingkomiteen har besluttet, hvilke syv personer eller grupper der er nomineret til den fornemme journalistpris, Cavlingprisen.
De syv kandidater er fundet blandt 51 indstillinger. Blandt kandidaterne er to journalister fra Politiken, to fra Ekstra Bladet og tre fra tv-verdenen.

  1. Politikens Jens Holsøe er nomineret for sin artikelserie, der påviste at NATOs bombning af den kinesiske ambassade i Beograd 7. maj 1999 ikke var en uheldig fejltagelse, men rettet mod militært jugoslavisk kommunikationsudstyr på ambassaden.
  2. Politikens anden kandidat, Nils Thorsen, er med på grund af sin interviewserie med danskere som Jørgen Schleimann og Johannes Møllehave under titlen Engle og Dæmoner.
  3. På Ekstra Bladet er en gruppe på seks journalister nomineret på grund af deres artikelserie om den danske kunstelite.
  4. To andre journalister på Ekstra Bladet, Lars Jørgensen og Torben Rask Laursen, nomineres for dækningen af dopingproblemer i professionel cykelsport.
  5. Det samme har to andre kandidater, DRs Niels Christian Jung og Olav Skaaning Andersen, behandlet gennem flere år.
  6. Erik Eisenberger fra TV 2 er sammen med Søren Funch og Jens Chr. Hansen nomineret for deres afsløringer i sagen om Hafnia og Den Danske Bank.
  7. Klaus Birch fra Nordisk Film er nomineret for en tv-udsendelse om sorg blandt børn, der mister en mor eller far.
Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk