Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Her er de ni nominerede til Cavling 1994

Cavlingkomitéen har besluttet at nominere ni personer eller grupper til årets pris. Forudsætningen for nominering er, at mindst ét komitémedlem har støttet vedkommende kandidatur. Når det endelige valg er truffet, uddeles Cavlingprisen den 5. januar.

  1. Poul Bøgh, B.T., for hans selvstændige dækning af den omdiskuterede Roum-sag om seksuelt misbrug af børn.
  2. Lars Høj og Michael Lindebjerg, TV2/Østjylland, for deres evne til gennem deres tv-udsendelser at inddrage sociale problemer i samfundsdebatten.
  3. Birthe Lauritsen, freelance for hendes vedholdende dækning af sagen om den planlagte flytning af Hærens Sergentskole fra Sønderborg.
  4. Jan Michaelsen, Ekstra Bladet, for hans artikelserie om forhenværende fiskeriminister Kent Kirks skattespekulation i komplekset omkring selvskabstømning.
  5. John Mynderup, Dagbladet Børsen, for hans gennemgribende analyse af det betændte selskabstømmer-miljø.
  6. Lars Rugaard, Radioens Ugemagasin ”Refleks”, Christian Nordkap og Erik Valeur, Danmarks Radios Montagegruppe, for deres afdækning af politiets rolle i urolighederne på Nørrebro i forbindelse med EF-afstemningen den 18. maj 1993.
  7. Jens Olaf Jersild, Danmarks Radio, for hans indsats for at få cementeret ytrings- og pressefriheden med udgangspunkt i Grønjakkesagen.
  8. Gyda Uldall, Danmarks Radios Dokumentar-afdeling, for hendes særlige evne til som tv-journalist at lytte, opfange og videreformidle budskaber – senest gennem tv-udsendelsen ”Processen” om en formodet børnemishandlingssag.
  9. Johnny Hundt og Steen Larsen, Politiken, for afsløringen af de ulovlige transaktioner i lejerbevægelsen.
Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk