Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Her er de fire nominerede til Cavling 2007

De nominerede er:

  1. Hans Drachmann og Anders Legarth Schmidt, Politiken: Kræftbehandling. Nomineres for at forfølge årsagerne til personlige tragedier for kræftramte mennesker, som berøres af mangelfuld behandling trods store økonomiske bevillinger og politiske løfter. Ved at stille to centrale spørgsmål ’Hvor opstår ventetiden?’ og ’Hvorfor er det ikke løst?’ har de to journalister med deres artikler påvist både mangler og muligheder i kræftbehandlingen i Danmark.
  2. Olav Skaaning Andersen og Niels Christian Jung, DR: Doping. Nomineres for gennem en årrække at have afdækket cykelsportens intensive dopingmisbrug, som i år kulminerede med først Bjarne Riis’ doping-indrømmelse og senere med afsløringen af Michael Rasmussens urigtige oplysninger om sin færden op til dette års Tour de France. Skaaning og Jung har trods folkelig og kollegial modstand vist, at sportsjournalistik kan være både fair og kritisk.
  3. Peter Øvig Knudsen: Blekingegadebanden. Nomineres for sine dokumentariske bøger om Blekingegadebanden, hvor han med klassisk, undersøgende journalistik, nøgtern skrivestil og gennemsigtigt kildemateriale giver en vigtig indsigt i en del af den danske venstrefløj i 1970’erne og 1980’erne. Bøgerne er et stykke perspektiveret og velfortalt nutidsarkæologi, som belyser, hvor langt en gruppe mennesker vil gå for at nå et politisk mål.
  4. Kristian Sloth, DR: Dyretransporter. Nominres for enkel og slagkraftig nyhedsjournalistik , som dokumenterer ulovlige og uetiske forhold i forbindelse med dyretransporter ud af Danmark. Han har sat fokus på systematisk og bevidst snyd med transporterne, og hans tv-indslag har ført til, at såvel landbrugets top som det politiske system har måttet tage en række initiativer for at standse ulovlighederne.
Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk