Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Her er de fem nominerede til Cavling 2009

Cavling-komiteen har nomineret følgende journalistiske præstationer:

  1. Dorte Toft, freelance, for med onlinejournalistik at vise, hvordan sund skepsis og kritisk journalistik kan udfolde sig i dialog med læsere og kilder på digitale mediers præmisser.
  2. Jesper Tynell, DR, for i Orientering på P1 at dokumentere, hvordan tidligere beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen og hans ministerium brød loven, bestilte misvisende tal, slettede belastende dokumenter og vildledte Folketinget.
  3. Niels Sandøe, Bo Jørgensen og Thomas Svaneborg, Jyllands-Posten, for gennem flere år - i serien ”Det store ejendomsspil” - at kulegrave boligspekulanters hærgen med hasarderede lån fra villige banker.
  4. Nils Giversen, DR, for tv-dokumentarudsendelsen ”SOS fanget af pirater”, der giver et helt unikt indblik i et højspændt gidseldrama på et dansk skib i Adénbugten ud for Somalias kyst.
  5. Rune Holm, TV2/Bornholm, for med afsæt i lokale eksempler at afdække uprofessionel assistance ved 112-opkald - med konsekvens, perspektiv og forandringer ikke bare på Bornholm, men i hele landet.
Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk