Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Fagligt aktive banner

Guide til fagligt aktive

Velkommen som fagligt aktiv i DJ


I denne guide har vi samlet praktisk viden og inspiration om de mest almindelige opgaver og spørgsmål, du kan støde på i dit arbejde som fagligt aktiv. 

Her kan du blive klogere på, hvad DJ kan assistere med, hvis du er bestyrelsesmedlem i en kreds, forening eller gruppe, tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant eller praktikantvejleder.  

Har du brug for råd og vejledning ud over, hvad du finder i guiden, er du velkommen til at tage kontakt til Karin Mette Thomsen, der er kontaktperson i DJ for alle fagligt aktive i DJ's kredse, grupper og foreninger.

Hvis du har brug for at se, hvornår de forskellige foreninger afholder næste generalforsamling, kan det ses i denne oversigt.

Værd at vide som fagligt aktiv

Din rolle

Uanset, om du er tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant eller aktiv i en af DJ's kreds, foreninger eller specialgrupper, står vi klar til at hjælpe med viden og sparring til netop din rolle.

Dit arbejdsmiljø

Et sundt arbejdsmiljø og god tone går hånd i hånd og er afgørende for at sikre et godt samarbejde og et stærkt fællesskab i det faglige arbejde. 

Kompensation

Det politiske virke i og for DJ bliver i høj grad varetaget af vores medlemmer i form af frivilligt arbejde. Det er DJ’s politik, at de fagligt aktive så vidt muligt får erstatning for det økonomiske tab, som de måtte have i forbindelse med deres frivillige faglige indsats.

Medlemmerne

For at sikre bedst mulige løn- og arbejdsforhold er det vigtigt med et stærkt fællesskab med mange medlemmer.

Hjælp fra DJ

Som fagligt aktiv i DJ kan du altid søge råd og sparring hos sekretariatet. DJ kan sørge for en dirigent til jeres generalforsamling, gratis annonceplads i fagbladet Journalisten og tilbyder mødelokaler til bestyrelsesmøder og medlemsaktiviteter.