Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Gruppeforsikring

En gruppeforsikring dækker først og fremmest dig og dine nærmeste ind ved tab af erhvervsevne, kritisk sygdom og død.
DJ’s gruppeforsikring er obligatorisk for alle medlemmer med pensionsopsparing via jobbet. Øvrige - herunder freelancerne - bør alligevel overveje at tegne forsikringen, der hjælper dig og dine nærmeste, hvis uheldet er ude.

En gruppeforsikring er en pakke af forskellige typer af forsikringsdækninger, som er aftalt af en større organisation, i det her tilfælde DJ gennem Mediernes Pension, og princippet i forsikringen er, at fællesskabet bærer de svageste.

Er du ansat på en af DJ's overenskomster med pension eller på en individuel kontrakt, hvor pension er en del af lønnen, er gruppeforsikring obligatorisk. Er du freelancer eller ansat uden pension, kan du selv tilvælge den.

Hvis du har gruppeforsikringen som følge af din ansættelse, og denne stopper grundet egen eller opsigelse fra arbejdsgiver, så skal du være opmærksom på at få videreført dækningerne og derfor kontakte PFA herom.

Er du stoppet i jobbet, og derefter ledig, syg eller på barsel og samlet tjener mindre end 19.083 kr. pr. måned og har fået bevilget kontingentnedsættelse i DJ, kan du søge om betalingsfrihed forsikringspræmien. Du søger direkte gennem PFA.

Gruppeforsikringen består af 3 obligatoriske og 4 valgfri forsikringsdækninger, som du frit kan vælge mellem - eller vælge fra og til. Den månedlige pris er derfor afhængig af, hvilke forsikringsdækninger du vælger – standarddækningen i den obligatoriske pakke koster månedligt 356 kr. – for freelancere 331 kr.

De 3 obligatoriske forsikringsdækninger er: (gælder til folkepensionsalder – nuværende omfattede til 67 år)

  • Ved invaliditet (nedsat erhvervsevne med 50 % eller mere) får du udbetalt 175.000 kr. årligt - hvis du ikke selv har valgt mere/mindre
  • I tilfælde af din død udbetales et engangsbeløb på 450.000 kr. - hvis du ikke selv har valgt mere/mindre - til dine efterladte
  • Får du stillet diagnose på en dækket kritisk sygdom (se under forsikringsbetingelserne), udbetales et skattefrit engangsbeløb på 100.000 kr., hvis ikke du selv vælger højere.

De 4 valgfri forsikringsdækninger er:

  • Invaliditetssum med et skattefrit engangsbeløb på op til 100.000 kr., hvis du får tilkendt varig invalidepension (ved nedsat erhvervsevne med 50 % eller mere). Forsikringen bortfalder ved det 60. år
  • Kritisk sygdom for dine børn - en engangsudbetaling op til 200.000 kr., hvis dine børn under 21 år får stillet én af de dækningsberettigede diagnoser
  • Ved dit dødsfald en børnepension på op til 48.000 kr. årligt - maksimalt indtil barnet er 24 år
  • Helbredssikring til dig og din partner, som bl.a. dækker udgifter til undersøgelser, behandlinger og operationer foretaget på private klinikker og hospitaler.

Valgmulighederne og de tilhørende priser. Bemærk: Der er forskel i priserne for ansatte og freelancere, da der ikke skal afregnes AM-bidrag for freelancere.

Du skal selv henvende dig til PFA Pension, hvis du vil ændre dækningerne (husk at angive navn og cpr-nummer), eller hente skema til ændringer.

pensionsportalen kan du i øvrigt finde alle oplysninger om gruppeforsikringen og pension.

 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk

Når du trykker ”send”, vil DJ behandle de personoplysninger, som vi modtager af dig, som beskrevet i DJ's privatlivspolitik.