Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

GIF-animationer og cinemagraphs

For blot få år siden blev GIF-animationen nærmest betragtet som underlødig og mere eller mindre uddøende på grund af den ringe farvegengivelse på kun 256 trin.

Bjørn Pierri Enevoldsen

Bjørn Pierri Enevoldsen

 

Ydermere havde den simple loop-grafik ingen mulighed for lyd. Men nye sociale medier og diverse Messenger-tjenester har givet GIFanimationen en genopblomstring.

I de seneste år har GIF-animationen og ikke mindst cinemagraph’en fået en kæmpe renæssance. Nu benytter selv Coca cola, Wetransfer og andre store brands af cinemagraphs i deres seneste kampagner og i deres visuelle identitet.

I pauserne under TAL TIL ØJET finder du på ’Konferencetorvet’ gif-specialist Bjørn Pierri Enevoldsen der demonstrerer mulighederne i GIF og cinemagraphs og vise egne animationer.

Medbringer du en usb-nøgle med dit arbejde, kan du få gode råd og vejledning i teknikkerne og genren.

Bjørn Pierri Enevoldsen er Adobe Certificeret Photoshop Ekspert og Instruktør, og er oprindeligt uddannet billedkunstener fra Det Kgl. Danske kunstakademi, samt cand. phil i Kunstteori og Formidling, men har i de sidste 10 år ernæret sig ved undervisning i Photoshop og ved at opbygge komplicerede billedmanipulationer for bureauer, kunstnere, og virksomheder.

Bjørn Pierri Enevoldsen og hans firma photoshopping.dk har løst opgaver for Arken, Danmarks Design Center, Det Danske Filminstitut, Arkitektens Forlag, TV2-Momondo, Det Kgl. Danske Kunstakademi, Solidary People, Ligestillingsrådet, Nordisk Ministerråd, Magnus Informatik, Danmarks Lærer Forening, Bakken, mf.

Bjørn Pierri Enevoldsen har undervist på fotoskolen Fatamorgana, KBH Film og Fotoskole, på Softworld - Der har kursisterne været fra bl.a. Aller, Egmont, Nordisk Film, ECCO, Danmarks National Bank, Fynske Medier, Politiken, Forsvaret, Bestseller mm.  Har desuden undervist i perspektivlære på Animation Workshop i Viborg samt i maleri og photoshop på Holbæk Kunsthøjskole, Krabbesholm Kunsthøjskole og Thorstedlund Kunsthøjskole.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk