Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Julie Søgaard

Grøn journalist, kommunikatør og ordstyrer

Om mig

Flere års erfaring med formidling af klima, energi, natur, friluftsliv, miljø og astronomi (naturvidenskab/teknik).
 

Uddannelse

Cand. scient i Geografi og Journalistik fra Roskilde Universitet.
 

Journalistik

Tidl. vært og tilrettelægger på P1-programmet Klima og Miljø. Radio- og tv-journalist på Deadline, Orientering, TV Avisen, Radioavisen, 21 Søndag, P4 Nordjylland, P1 Morgen, Videnskabens Verden mfl. Skriver løbende artikler til magasiner inden for klima, energi, natur og forskning.
 

Kommunikation

Over 4 års erfaring som kommunikationsleder i BioRefining Alliance. Gennem foreningens hjemmeside og nyhedsbrev, via PR- og pressearbejde samt som oplægsholder og debattør var jeg med til at etablere og synliggøre en nystartet interesseorganisation og dens arbejde med at fremme bæredygtige biobrændstoffer og andre biobaserede produkter blandt medier, politikere, organisationer og andre relevante aktører. Siden oktober 2016 har jeg været fast tilknyttet som kommunikationskonsulent for Den Danske Naturfond
 

Ordstyrer

Ordstyrer/moderator og facilitator på konferencer, debatter og workshops.Se liste over referencer
 

 

Oplægsholder og debattør

Jeg har holdt flere oplæg og deltaget i debatter på konferencer, seminarer, workshops m.v. om emner som avanceret bioøkonomi, grøn transport samt klima- og miljøjournalistik.
 

Aktuelle tillidsposter

Formand for Foreningen af Energi- og Miljøjournalister

Kasserer og pressekontakt for Astronomisk Selskab, hvor jeg også er stifter og bestyrer af Kosmosklubben – et formidlingsinitiativ målrettet børn. 

Portfolio

Naturmødet

Julie blev ansat som moderator ved verdens første folkemøde om natur, som blev afviklet i Hirtshals tre dage i maj 2016.

Sammen med Jan Falkentoft var hun med til at udvikle og moderere oplæg og debatter på scenen Learn.

Især ved de såkaldte ”Skolestuer” (hvor forskere underviser og overhører politikere og NGO’er) viste hun gode evner til at sætte sig grundigt ind i fagstof samt sætte rammerne for både seriøs læring samt den vigtige, inkluderende og ofte muntre debat efterfølgende.

Hun har også ved Naturmødet i 2017 til fulde levet op til vore forventninger til en moderator, hvorfor vi giver hende vores varmeste anbefalinger.

– Lars Olsen, Naturmødet

Wilhjelmkonferencen

I 2015 og 2016 har Julie Søgaard været moderator ved den årlige Wilhjelmkonference.
I 2015 handlede Wilhjelmkonferencen om Politisk Naturforvaltning og i 2016 har den handlet om Naturens Genopretning.

Vi er utrolig taknemmelige for, at Julie har villet påtage sig denne opgave og taget os sikkert igennem to hele konferencer. Hun sørgede for at programmet forløb efter tidsplanen og i paneldebatterne hjalp hun til at skabe dynamikken mellem panel og tilhørere på en måde der gav energi og kant til konferencerne.

Julie har været den helt rigtige moderator for os med sin baggrund som cand.scient. og journalist og med sit høje faglige niveau og sin professionelle tilgang til opgaven, har vi sammen leveret to meget succesfulde Wilhjelmkonferencer.

Vi kan kun efter vores samarbejde og oplevelser give Julie Søgaard vores varmeste anbefaling.
– Julie Bitz-Thorsen på vegne af Wilhjelmgruppen 2015 og 2016

Climate-KIC Nordic Partner Day

26 January 2017 Climate-KIC Nordic gathered 70 participants for Partner Day in Copenhagen. The day ended with a celebratory reception to mark Climate-KIC's transition into a separate legal entity (ApS).

Thank you @JulieSogaard for being a great moderator at the @CKICNordic #nordicpartners Day. pic.twitter.com/i8MYC9qwye — Susanne Pedersen (@ClimateSusanne) 26. januar 2017

Folkemødet 2017 - Debat om grønne job hos IDA

Hvilken betydning har grønne job for beskæftigelse i Danmark, og hvordan udvikler vi de grønne job?

Deltagere:

Jesper Lund-Larsen, Miljø- og arbejdsmiljøpolitisk konsulent, 3F. Thomas Damkjær Petersen, Formand, Ingeniørforeningen IDA. Jens Joel, MF, Socialdemokratiet. Kasper Fogh, Politik- og kommunikationschef, Cevea.
Julie Søgaard, moderator.
Orla Østerby, MF, Det Konservative Folkeparti.
Jan Lysgaard Thomsen, kommunaldirektør, Kalundborg Kommune.

Læs mere: https://kalender.brk.dk/event/user-view/22035?redir=

Molio

Molios klimakonference

Jeg havde fornøjelsen af at have Julie Søgaard tilknyttet som moderator på Molios store klimakonference den 8. februar 2018 med over 100 deltagere. Julie styrede hele konferencen med fast hånd og præcision – og med glimt i øjet, og det hele blev afviklet efter planen. Samtidig havde Julie et godt øje for at fange pointer og involvere deltagerne undervejs. Julie havde forberedt sig grundigt på hele dagen og havde styr på selv de mindste detaljer. Det var meget betryggende og gav både deltagere og indlægsholdere en rigtig god oplevelse og ”ro i maven” for os som kursusarrangører. Jeg kan varmt anbefale Julie Søgaard som moderator. – Udviklingskonsulent Hanne Høeg Jensen, Molio – Byggeriets Videnscenter

The Green Lie - CPH:DOX

Q&A og debat efter filmen The Green Lie under CPH:DOX 2018.