Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Henrik Nordskilde

Journalist, redaktør, forfatter

Om mig

Jeg fortæller din gode historie i magasiner, bøger eller på nettet, og jeg gør det med høj kvalitet, så den skiller sig ud og styrker relationerne til kunderne.

Jeg har siden 2003 skrevet for en lang række magasiner (hovedsageligt magasinet Euroman), fagblade og webmedier, haft opgaver som tekstforfatter samt været medforfatter på flere bøger. Derudover er jeg en erfaren redaktør/redigerende både på artikler og bøger.

Jeg er efteruddannet inden for SEO.

Portfolio

Matchfixing - Euroman

Jokeren - Børsen Pleasure

CV

 • Erhvervserfaring

   

  2017 –
  Artikler til bl.a. Børsen Weekend og Børsen Pleasure, native advertising-artikler til Berlingske Media, hvor jeg skriver journalistisk vinklede artikler inden for kundens interesseområde. Redigering af non-fiktion-manuskripter for Gyldendal. Kommunikation for Danske Erhvervsakademier (pjece) samt Gymnasieskolernes Lederforening (nyhedsbrev).

   

  2012 – 2017
  Journalist på magasinet Euroman, der har over 200.000 læsere om måneden. Skrivende og redigerende, bl.a. inden for kulturstof og sport. Har skrevet  større portrætter bl.a. af Mick Øgendahl, der fortalte om sin psykiske nedtur, af en småvrissen Oliver Stone, som jeg mødte i München og en dengang ung ukendt racerkører ved navn Kevin Magnussen, der fortalte om det svære ved at have en far, der også er racerkører. Jeg har afdækket matchfixing i international fodbold, og jeg har mødt Björn Borg og John McEnroe i London for at beskrive det tætte venskab, der kom ud af deres rivalisering. Jeg har været redaktionel ansvarlig for guides, temaer og faste sider i magasinet, bl.a. om film, bøger, musik og sport, dvs. at jeg har idéudviklet, hyret skribenter og redigeret deres tekster. I 2016 var jeg sideløbende redaktør på et magasin om Tour de France i samarbejde med TV 2. Magasinet solgte godt 35.000 eksemplarer og bestod af bidrag fra TV 2 og Euroman.

   

  2009 – 2012
  Skribent for bl.a. Euroman, Dagens Medicin, Berlingske Media, Det Kriminalpræventive Råd (tekster og video til deres årsberetning).Redaktør for Handelsbankens kundemagasin Resumé, hvor jeg stod for at idéudvikle, skrive, hyre freelancere og sørge for det rigtige flow i magasinet i samarbejde med kunden.

   

  2009
  Vikar på Euroman, skrivende og redigerende.

   

  2006 – 2009
  Journalist hos den journalistiske udviklings- og produktionsvirksomhed Kontrabande, der især beskæftigede sig med client publishing. Jeg var skribent på en lang række kundemagasiner udgivet af div. virksomheder og organisationer, bl.a. Team Danmark, Københavns Teater og Dansk Design Center.

   

  2004 – 2006
  Freelancer. Fast tilknyttet magasinet Ud & Se som redigerende og sparringspartner, skribent for Euroman, Center for ledelse, Dagens Medicin og Lederne. Medredaktør og tekstforfatter på sundhedsportal på Krak.dk, webnyheder til standby.dk (rejse- og flybranchen) samt nyhedsbureauet newspaq.dk. Redaktør for MyTravels magasin InFlight.

   

  Forfatter

  ‘Sådan bliver du en mand – Euromans 150 regler’, Carlsen 2017.
  Jeg var bidragyder til bogen og skrev et afsnit om, hvad drenge i konfirmandalderen bør vide om film.

   ‘Spillet uden for banen’, Lindhardt & Ringhof, 2010
  Om økonomi, tv-aftaler, spillerhandler m.m. i dansk fodbold. Bogen er baseret på en stor mængde statistik samt interview med ledere fra fodboldens verden og er skrevet i samarbejde med en statistiker og en kommunikationsrådgiver.

  ‘Laudrup – et fodbolddynasti’, Lindhardt og Ringhof, 2008.
  Jeg var medforfatter på det første samlede værk om den legendariske families historie. Bogen er baseret på reportageelementer fra bl.a. kampe i Spanien samt skriftlige kilder og interview med personer med kendskab til familien.

  ‘Handlekraft – kunsten at eksekvere’, Børsens Forlag, 2007.
  Jeg var ghostwriter for de anerkendte erhvervsrådgivere Stig Kjerulf og Tune Hein.

   

  Uddannelse

  2000 – 2004
  BA Journalistik fra Syddansk Universitet.

   

  1998 – 2000
  Mediekoordinator – to-årig projektlederuddannelse på Erhvervsakademiet på Københavns Tekniske Skole.

   

  Privat

  Jeg er født i 1975 og opvokset i Lyngby nord for København. Siden har jeg været vidt omkring i Københavnsområdet og bl.a. boet i de sociologiske yderpunkter Nordvestkvarteret og Hellerup samt Odense, hvor jeg havde base i to år. I dag bor jeg med min kæreste Marite, som stammer fra Letland, og vores søn William på Østerbro. Fritiden går bl.a. med en harpun i Øresund, hvor jeg forsøger at ramme aftensmaden eller med en tur i svømmehallen, hvor jeg forsøger at svømme crawl nogenlunde overbevisende. Derudover nærer jeg min umættelige nysgerrighed ved at sluge bøger, artikler og dokumentarfilm, gerne om historiske begivenheder, og jeg følger med blandet fornøjelse mine favoritfodboldhold rundt om i Europa.